Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Φυτά σύμμαχοι στην υγεία μας!

Τι φυτό πρέπει να χω στο γραφείο μου?Τι φυτό δεν πρέπει να λείπει απο τα δωμάτια του σπιτιού μου?

Tα δάση αποτελούν τους πνεύμονες του πλανήτη μας και τα φυτά εσωτερικού χώρου τους πνεύμονες του σπιτιού μας.

Οι κάκτοι, όπως και η αλόη αλλά και άλλα παχύφυτα μπορούν να τοποθετηθούν στο γραφείο ή σε όποιο άλλο χώρο του σπιτιού έχει οθόνες υπολογιστών και τηλεοράσεις, ή και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως φούρνοι μικροκυμάτων, ώστε να απορροφούν την ακτινοβολία που εκπέμπουν φιλτράροντας τον αέρα που αναπνέουμε.
Βάλτε γλαστρούλες στο γραφείο! Οι εργαζόμενοι που φροντίζουν να τοποθετήσουν φυτά στα γραφεία τους έχουν κατά 23% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από ασθένεια σχετική με την ξηροδερμία, το βήχα και την κούραση απ’ ότι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν έστω και μια μικρή γλαστρούλα κοντά τους. Όλα αυτά σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Oslo.
Ο πόθος, το αναρριχόμενο αυτό φυτό, με πλούσιο και μεγάλο φύλλωμα, σε σχήμα καρδιάς, αλλά και το σπαθίφυλλο, μπορούν να εξολοθρεύσουν όλες τις χημικές ουσίες που διαχέουν τα ξύλα όπως η φορμαλδεύδη.Το σπαθίφυλλο επιπλέον μας απαλλάσει από τα συστατικά των χρωμάτων, της κόλλας, του στόκου και των βερνικιών.
Στο μπάνιο, οι άσχημες μυρωδιές και οι αναθυμιάσεις αμμωνίας, μπορούν να μειωθούν στο ελάχιστο, εάν τοποθετήσουμε ένα γιούκα.
Στο υπνοδωμάτιο συγκεντρώνεται μονοξείδιο του άνθρακα, γιατί παραμένουμε εκεί πολλές ώρες. Η ορχιδέα, μπορεί να καθαρίσει την ατμόσφαιρα, απορροφώντας έως και το 96% του μονοξειδίου του άνθρακα.
Όπως και να χει τα φυτά εσωτερικού χώρου μειώνουν την αρτηριακή πίεση και το άγχος, βοηθούν στη συγκέντρωση και βελτιώνουν τη μνήμη, ευνοούν την ηρεμία και τη χαλάρωση, απορροφούν το θόρυβο και τη σκόνη, βοηθούν ακόμη τους ασθενείς για ταχύτερη ανάρρωση!! Τα φυτά εσωτερικού χώρου συντελούν στη βελτίωση του ευ ζην μας.
http://kipouroi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...