Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

6+1τρόποι για να μη βασανίζεσαι με μικροπράγματα

Γιατί η ζωή πρέπει να είναι πηγή χαράς.


Κάποιες συμβουλές για να μπορείς να διαχειρίζεσαι καλύτερα την καθημερινότητά σου. 


1. Συμφιλιώσου με την έλλειψη τελειότητας. Δεν πειράζει που έχεις ατέλειες, που δεν είσαι η πιο όμορφη ή η πιο έξυπνη όλου του κόσμου. Και πάλι είσαι μοναδική όπως ακριβώς είσαι.


2. Μείωσε την αντοχή σου στο στρες. Βρες τρόπους να αντιμετωπίζεις με ηρεμία τις καθημερινές καταστάσεις για να μη ξοδεύεις περιττή ενέργεια και να είσαι παραγωγική.

3. Να επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου πως η ζωή δεν είναι κατάσταση επείγοντος. Δε χρειάζεται να την αντιμετωπίζεις ως μια κατάσταση "ζωής και θανάτου".. εξάλλου όλα έχουν και την αστεία τους πλευρά.

4. Να εξασκηθείς σε πράξεις καλοσύνης. Δώσε χρήματα ή ρούχα σε κάποιον που τα χρειάζεται ή ακόμα παραχώρησε τη θέση σου σε έναν ηλικιωμένο στο λεωφορείο.. θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερος άνθρωπος.

5. Αντιμετώπισε τα προβλήματά σου ως πηγές μάθησης. Όλα εξαρτώνται από ποια σκοπιά τα βλέπεις και εννοείται πως αν αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες ως μια ευκαιρία γνώσης θα βγεις μόνο κερδισμένη.

6. Προσπάθησε να είσαι ευτυχισμένη με αυτά που ήδη έχεις. Δε χρειάζεται να αναμοχλεύεις στο μυαλό σου τη δόξα και τα πλούτη που έχουν οι άλλοι, εκτιμησε όλα αυτα που έχεις (και είναι πολλά).

7. Συνειδητοποίησε πόσο μεγάλη δύναμη έχουν οι σκέψεις σου. Οι σκέψεις μας καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας γι' αυτό δώσε μεγάλη προσοχή σε αυτά που περνούν από το μυαλό σου καθημερινά.faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...