Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Δύναμη από τον ήλιο της Σαντορίνης για τη 16χρονη

Media_httpstaticmadat_glrct
Εκανε το όνειρό της πραγματικότητα: η 16χρονη Μορίν Μαρς από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, η οποία είχε προσβληθεί από καρκίνο των οστών, υγιής πλέον επισκέφτηκε το αγαπημένο της νησί, τη Σαντορίνη και πέρασε μοναδικές στιγμές.

Πριν από δύο χρόνια η δεκατετράχρονη τότε Μορίν έδινε μάχη με την επάρατη νόσο και ονειρευόταν ότι κολυμπά στα γαλαζοπράσινα νερά κάποιου αιγαιοπελαγίτικου νησιού, όπως οι πρωταγωνιστές του αγαπημένου της μιούζικαλ «Mamma Mia»!

Σήμερα έχει ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και είναι πιο χαρούμενη από ποτέ, αφού είδε το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα χάρη στην οργάνωση «Κάνε μια ευχή»!

Η Μορίν έμαθε ότι πρόκειται να επισκεφτεί την Ελλάδα τον περασμένο Μάιο, κατά την διάρκεια παραδοσιακής γιορτής στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. Ο Ελληνας πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης και οι εκπρόσωποι της οργάνωσης «Κάνε μια ευχή» υποδέχτηκαν τη 16χρονη και την οικογένειά της και τους ανακοίνωσαν ότι οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή του νησιού τούς περιμένουν για να περάσουν εκεί τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ο δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος Νικόλας Ζώρζος κράτησε την υπόσχεσή του και τελικά η δεκαεξάχρονη Μορίν έφτασε μαζί με την οικογένειά της στη Σαντορίνη. Μάλιστα, ο δήμος Θήρας παρέθεσε προς τιμήν της δεξίωση στον χώρο της Ενωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, στη διάρκεια της οποίας την ανακήρυξε επίτιμη δημότη του νησιού, απονέμοντάς της το μετάλλιο του δήμου και τιμητική πλακέτα.

Μαζί με τους γονείς και τα δύο της αδέλφια, η Μορίν είχε την ευκαιρία να χορέψει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, να γευτεί ντόπια προϊόντα και να γνωρίσει τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, που την περίμεναν με μια ανοιχτή αγκαλιά.

«Ηταν η πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα και ήταν πολύ χαρούμενη. Δεν μπορρούσε να πιστέψει πόσο ωραία περνούσε και πόσο απολάμβανε το ταξίδι. Βοήθησε, βέβαια, και ο καιρός και το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα», δήλωσε στην «Espresso» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θήρας, Αριστείδης Χλωρίδης.

Κατά τη διάρκεια παραμονής της στο νησί η 16χρονη Μορίν επισκέφτηκε τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου και πέρασε με το καϊκάκι στη Θηρασιά, όπου και πάλι εντυπωσιάστηκε από τη φιλοξενία των κατοίκων.

«Ενθουσιάστηκε με την υποδοχή που της επιφύλαξαν οι κάτοικοι, με το πόσο καλόκαρδοι και φιλόξενοι ήταν. Και εκεί είχε την ευκαιρία να χορέψει παραδοσιακούς χορούς, που τόσο πολύ της αρέσουν» συμπλήρωσε ο κ. Χλωρίδης, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το νεαρό κορίτσι που με τη δύναμη της ψυχής του δίνει το παράδειγμα σε πολλά παιδιά που αντιμετωπίζουν ανίατες ασθένειες.

Αφού χάρηκε τον ήλιο και την ομορφιά του πανέμορφου νησιού, η Μορίν πήρε την περασμένη Παρασκευή το αεροπλάνο της επιστροφής για τη χώρα της, κρατώντας για πάντα στο μυαλό της τις εικόνες από τη Σαντορίνη και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της. Λίγο προτού φύγει, έδωσε την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει και του χρόνου


irenepan.posterous.com
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...