Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Η φυσική επιλογή είναι γυναικεία υπόθεση


Στα ζωντανά ολόκληρης της σοφά δομημένης φύσης, κάθε αρσενικός έχει πλουμιστά πολύχρωμα φτερά, φουντωτή χαίτη ή ουρά, μελωδική φωνή ή κέρατα με μπόλικες διακλαδώσεις για να προκαλέσει το θηλυκό και να διαλέξει αυτόν για να διαιωνίσει το είδος.Στα ζωντανά ολόκληρης της σοφά δομημένης φύσης, κάθε αρσενικός έχει πλουμιστά πολύχρωμα φτερά, φουντωτή χαίτη ή ουρά, μελωδική φωνή ή κέρατα με μπόλικες διακλαδώσεις για να προκαλέσει το θηλυκό και να διαλέξει αυτόν για να διαιωνίσει το είδος.
Στην «πασαρέλα» δε αυτή της φύσης, διαδραματίζονται πολύωρες αιματηρές μάχες, «σημάδεμα» της περιοχής, ξεπάστρεμα των νεογέννητων αρσενικών δυνητικών ανταγωνιστών και ένα σωρό άλλα ιλαροτραγικά.
Ο Δαρβίνος, αυτό το ονόμασε «φυσική επιλογή» ή σε σύγχρονα ελληνικά «ο καλύτερος κερδίζει». Για να διασφαλιστεί ότι η διαιώνιση του είδους θα οδηγεί προς την βελτίωσή του, το θηλυκό καλείται να επιλέξει τον καλύτερο, αυτόν με το βελτιωμένο DNA, που θα κάνει τα παιδιά της καλύτερα.
Τον άντρα, ο καλός Θεούλης, αμέλησε να μας τον στολίσει με λειρί, φτερά, χαίτη ή κέρατα.
Για τα τελευταία ενίοτε φροντίζουμε να αναπληρώνουμε την θεϊκή αμέλεια, αυτό όμως επ’ ουδενί δεν συνεπάγεται βελτιωμένο DNA.
Πώς λοιπόν να κάνουμε εμείς τα ανθρώπινα θηλυκά την «φυσική επιλογή»;  Με τι κανόνες να παίξουμε το δαρβινικό «ο καλύτερος κερδίζει»;

Οι γυναίκες λοιπόν στο πέρασμα αιώνων μετέφρασαν το «καλύτερος» ανάλογα με την νοημοσύνη τους ή την έλλειψή της, το κατά περίπτωση κοινωνικό τους περιβάλλον κ.τ.λ. κ.τ.λ.

Ο καλύτερος, μπορεί να είναι κι ο ωραιότερος
Εδώ προφανώς μιλάμε για γυναίκες με ρηχή σκέψη. Γιατί οκ ..., πώς να διαφωνήσουμε; Ένα ωραίο αρσενικό στο κρεβάτι σου, είναι χάρμα οφθαλμών! Οφθαλμών όμως και μόνο, κορίτσια. Αν καλύτερος, είναι μόνο γιατί είναι κούκλος, αυτό δεν αρκεί. Ή μάλλον αρκεί, αλλά για συγκεκριμένη χρήση, όχι να τον κάνουμε και πατέρα των παιδιών μας… Εκτός αν βελτίωση του ανθρώπινου είδους μέσω «φυσικής επιλογής» νοείται η δημιουργία της ονειρεμένης από τον Χίτλερ, Αρείας Φυλής.

Ο καλύτερος, μπορεί να είναι κι ο δυνατότερος

Θέλω να ενημερώσω τις αγαπητές αναγνώστριες που κάνουν αυτού του είδους τη μετάφραση, ότι βρήκα στο Praktiker καταπληκτικούς γρύλους και ανυψωτικά μηχανήματα σε πολύ οικονομικές τιμές. Είπαμε ρε κορίτσια να διαλέξουμε σύντροφο, όχι μεταφορική εταιρία…

Ο καλύτερος, μπορεί να είναι κι ο πλουσιότερος
Θα μπορούσα να συζητήσω αυτή την μετάφραση μόνο για τους αυτοδημιούργητους, αυτούς δηλαδή που ο πλούτος τους ήρθε μέσα από σκληρή δουλειά, πολύ μυαλό και έξυπνες επιχειρηματικές κινήσεις. Αλλά πόσους τέτοιους ξέρετε; Για τους πλούσιους από πλούσιο μπαμπά - παππού - προπάππου ή για τους πλούσιους με έξυπνο χρηματιστή… μάλλον πολύ διακινδυνευμένη μου φαίνεται μια τέτοια επιλογή.
Θα ελοχεύει πάντα το ενδεχόμενο αντί για «ο καλύτερος» να σας βγει «ο πιο ξιπασμένος», «ο πιο άπιστος» και να καταλήξετε στις κοσμικές στήλες με μαύρα γυαλιά και λεζάντα «η δαρμένη», «η απατημένη», «η καημένη»… γενικώς. Και καμία δυστυχισμένη γυναίκα δεν είναι χειρότερη από την δυστυχισμένη γυναίκα σε πρωτοσέλιδο της «Εσπρέσσο».

Ο καλύτερος, μπορεί να είναι κι ο εξυπνότερος
Εδώ φιλενάδες σας βγάζω το καπέλο! Αν βρήκατε άντρα έξυπνο, που να μην θέλετε, μια φορά την εβδομάδα, να του πατήσετε το κεφάλι κάτω, γιατί είτε σας υποτίμησε, είτε καβάλησε ένα καλάμι και πάει στο φεγγάρι, τότε κρατήστε τον με νύχια και με δόντια.
Κάπου εδώ θα σταματήσω… Πολύ φοβάμαι ότι σας οδηγώ στην απόγνωση. Και θα σας πω την δική μου μετάφραση:
Ο καλύτερος σίγουρα είναι "Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ"
Αυτός που ενώ δεν είναι ο ωραιότερος, ο δυνατότερος, ο πλουσιότερος ή ο εξυπνότερος, εσύ με το που τον γνωρίζεις ξέρεις! Αυτός που στο πρώτο ραντεβού θα έχετε να πείτε ένα εκατομμύριο πράγματα. Αυτός που την πρώτη σας ερωτική βραδιά θα σκάσουν χιλιάδες βεγγαλικά. Αυτός που θέλεις να περιμένεις να τον δεις με γυαλιά πρεσβυωπίας. Αυτός που θέλεις να του μοιάζουν τα παιδιά σου. Και που όλα αυτά τα ξέρεις από την πρώτη στιγμή! Ακόμα κι αν το τελευταίο πράγμα που σε απασχολεί εκείνη την περίοδο είναι ο γάμος, τα παιδιά και τα εγγόνια.
Και ένα μόνο σχόλιο για τους άντρες αναγνώστες αυτού του κειμένου: Αχ μην αρχίσετε «Τι μυστήριες που είστε» και τα «Που να βρεις άκρη με τις γυναίκες». Αφού η φύση μας ανέθεσε το πολύπλοκο εγχείρημα της «φυσικής επιλογής» θα βάζουμε ό,τι κανόνες θέλουμε. Κατά τ’ άλλα… Τα παράπονά σας στο Δαρβίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...