Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Πιο κοινωνικοί και καλότροποι οι παντρεμένοι άντρες

Καλύτερη διαγωγή φαίνεται πως επιδεικνύουν οι παντρεμένοι άνδρες, σε σύγκριση με τους ανύπαντρους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Το συμπέρασμα αυτό μπορεί να το δει κανείς από δύο οπτικές γωνίες: είτε ότι ο έγγαμος βίος εξασκεί τους άντρες στους καλούς τρόπους, είτε ότι οι άντρες με καλούς τρόπους έχουν περισσότερες πιθανότητες να παντρευτούν.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι λιγότερο κακότροποι άντρες είναι πιθανότερο να βρεθούν παντρεμένοι. Ταυτόχρονα, όμως, αποδεικνύεται ότι στην περίπτωση αρκετών ανδρών, τα στοιχεία κακής συμπεριφοράς του χαρακτήρα τους εξαλείφθηκαν ή εξομαλύνθηκαν μετά τον γάμο.

Η αλήθεια δεν αποκλείει καμία από τις δύο οπτικές, υποστηρίζει η δρ Αλεξάνδρα Μπαρτ από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν σε συνέντευξη της στο Reuters Health. «Καταρχάς, οι παντρεμένοι άντρες δεν είναι τόσο αντικοινωνικοί», ενώ «οι άντρες γίνονται λιγότερο αντικοινωνικοί όταν παντρεύονται», παρατηρεί η δρ Μπαρτ. Όπως εξηγεί, «ισχύουν ταυτόχρονα και τα δύο»..
Η ομάδα της κας Μπαρτ παρακολούθησε 289 ζεύγη δίδυμων αντρών ηλικίας 17-29 ετών για 12 χρόνια. Περισσότερα από τα μισά ζεύγη ήταν μονοζυγωτικά, το οποίο σημαίνει ότι έχουν ακριβώς την ίδια γενετική ταυτότητα, ενώ ως αδέρφια έχουν μεγαλώσει και στο ίδιο περιβάλλον.

Οι συντάκτες της έρευνας διαπίστωσαν ότι οι άντρες που παντρεύτηκαν στη διάρκεια της έρευνας περίπου το 60%- παρουσίαζαν λιγότερο αντικοινωνική συμπεριφορά μεταξύ 17-20 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι οι άντρες με έντονα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά είναι λιγότερο πιθανό να παντρευτούν, ούτως ή άλλως.

Ωστόσο, στα ζεύγη μονοζυγωτικών διδύμων από τα οποία ο ένας αδερφός παντρεύτηκε ενώ ο άλλος όχι, διαπιστώθηκε επίσης ότι ο παντρεμένος παρουσίαζε λιγότερο αντικοινωνική συμπεριφορά μετά το γάμο σε σύγκριση με τον αδερφό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...