Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Φιλί: Τι σημαίνει για την γυναίκα και τι για τον άνδρα

Στους άνδρες αρέσουν τα υγρά φιλιά, ενώ οι γυναίκες θέλουν το φιλί να κρατάει πολύ, υποστηρίζει νέα μελέτη...

Επίσης όταν ένας άνδρας και μια γυναίκα μοιράζονται ένα φιλί αυτή η ανταλλαγή φαίνεται περισσότερο σαν μια πνευματική «ταύτιση» παρά σαν μια συνάντηση ψυχών.

«Οι γυναίκες έχουν την τάση να χρησιμοποιούν τα φιλιά για να δημιουργήσουν σχέση με έναν άνδρα και να τον κάνουν να τις αξιολογήσει ως πιθανές συντρόφους. Εν τω μεταξύ, οι άνδρες χρησιμοποιούν τα φιλιά ως ένα μέσο για το τέλος (όπου τέλος είναι σεξ)», δήλωσε η Susan Hughes, ψυχολόγος στο Albright College στην Πενσυλβανία.
«Τα αρσενικά επιδίδονται στο φιλί κυρίως για να αυξήσουν τη διέγερση της συντρόφου τους», πρόσθεσε.
Η Hughes και οι συνεργάτες της ζήτησαν από 1.000 άνδρες και γυναίκες στη σεξουαλική ακμή τους - φοιτητές κολεγίου- να αναφέρουν τις προτιμήσεις και τις απόψεις του πάνω στο φιλί.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θεωρούν το φιλί εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι μιας σχέσης. Και τα δύο φύλα χρησιμοποιούν τα φιλιά για να αξιολογήσουν τη συμβατότητα της σχέσης τους με το σύντροφό τους.
Επιπλέον οι εκπρόσωποι και των δύο φύλων μπορούν να νιώσουν περισσότερη ή λιγότερη έλξη προς τον/την σύντροφό τους, με βάση αποκλειστικά την εμπειρία του φιλιού μαζί τους, ένα αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει την θεωρία ότι στη διάρκεια του φιλιού ανταλλάσσονται φερομόνες και άλλα σημαντικά βιοχημικά σήματα.
Οι ομοιότητες όμως τελειώνουν εκεί.
Ενώ οι γυναίκες θεωρούν συνήθως ότι όταν ένας άνδρας δε φιλάει ωραία, αυτό είναι αιτία χωρισμού, οι άνδρες ανέφεραν ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να κάνουν σεξ με μια γυναίκα, ακόμη και αν εκείνη δε φιλάει ωραία.
Στην πραγματικότητα τα στοιχεία έδειξαν ότι οι άνδρες νιώθουν πολύ πιο έντονα ότι το φιλί πρέπει να οδηγήσει στο σεξ από ό, τι οι γυναίκες.
«Αν και οι γυναίκες πιστεύουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα ένα ερωτικό φιλί να οδηγήσει σε σεξουαλική επαφή με έναν μόνιμο σύντροφο από ό, τι με έναν περιστασιακό σύντροφο, οι άνδρες πιστεύουν ότι και στις δύο περιπτώσεις το φιλί θα πρέπει να οδηγήσει στο σεξ», ανέφεραν οι ερευνητές.

woman365.blogspot.com
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...