Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Οι γυναίκες βαριούνται το γάμο, οι άντρες την συμβίωση

Αν και είναι γενικά παραδεδεγμένο πως οι άντρες βαριούνται πιο εύκολα το γάμο, μία νέα μελέτη υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο: πως οι γυναίκες βαριούνται πιο γρήγορα όταν είναι παντρεμένες και όχι στις περιπτώσεις κοινής συμβίωσης. 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Beverley Fehr, από το Πανεπιστήμιο Winnipeg στον Καναδά, μελέτησαν τις περιπτώσεις 88 ζευγαριών, είτε παντρεμένων είτε όχι, περιλαμβανομένης και μίας περίπτωσης γάμου 36 ετών. 

Το συμπέρασμα ήταν ότι οι άνδρες που έχουν σχέση και δεν έχουν παντρευτεί βαριούνται πιο σύντομα, ενώ στα παντρεμένα ζευγάρια οι γυναίκες ήταν αυτές που βαριόνταν τη συμβίωση πιο γρήγορα. 

Οι ειδικοί κατέγραψα πως η έλλειψη διασκέδασης, η απώλεια διαλόγου και η απουσία ρομαντικού κλίματος είναι τα κυριότερα πράγματα που κάνουν μια παντρεμένη γυναίκα να βαριέται περισσότερο σε σχέση με το σύζυγό της μετά από κάποια χρόνια γάμου. 

Άλλα παράπονα που εξέφρασαν οι παντρεμένες περιλαμβάνουν την απώλεια της ερωτικής φλόγας, τη μονοτονία στη σχέση και το αίσθημα ότι η γυναίκα βρίσκεται στη σκιά του άνδρα της. 

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Personal Relationships.
TA NEA
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...