Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΟΓΚΑ Τα οφέλη της στην ψυχική υγεία


Η γιόγκα δεν είναι μόνο μια άσκηση και ένας πάρα πολύ καλός τρόπος για να αναπτύξει κανείς τέλειο σώμα.

Ομάδα ειδικών ισχυρίζονται ότι προσφέρει επίσης ένα γρήγορο δρόμο για ένα υγιές μυαλό.

Σε διάφορα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Λονδίνο, προσφέρεται πλέον θεραπεία γιόγκα, ενώ στη Νέα Υόρκη, οι ασθενείς που ζητούν βοήθεια για προβλήματα κατάθλιψης και άγχους είναι εξίσου πιθανό να βρουν τον ψυχίατρο τους μπροστά σε ένα χαλάκι γιόγκα όσο και σε ένα καναπέ!

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός αυτό, αφού με την οικονομική κρίση να έχει κορυφωθεί, οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε καθημερινό στρες, το μεγαλύτερο των τελευταίων 50 ετών.

Τους τελευταίους μήνες, τα ινστιτούτα ψυχικής υγείας ανέφεραν αύξηση των ατόμων που ζητούν βοήθεια για άγχος και κατάθλιψη.

Μετά από όλες τις κινδυνολογίες σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες των αντικαταθλιπτικών, οι ασθενείς είναι ολοένα και πιο δύσπιστοι όσον αφορά τη χρήση φαρμάκων για την επίλυση του προβλήματος.

Οι ομάδες επιστημόνων υποστηρίζουν πως η θεραπεία με γιόγκα είναι λύση.

Μια νέα μελέτη από το Ψυχιατρικό Κέντρο Μπρονξ στην Αμερική δείχνει ότι η θεραπεία με γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση αρνητικών συμπτωμάτων και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής σε ασθενείς με χρόνια σχιζοφρένεια.

Αυτή η θεραπεία έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αξιοποιεί τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα στρες στη δουλειά τους και αναζητούν μέσα να βοηθηθούν καταφεύγουν στη συγκεκριμένη θεραπεία ενώ όλο και περισσότεροι ψυχίατροι την συστήνουν ως συμπληρωματική της αγωγής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...