Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

«Μην ξενυχτάτε, χαλάτε τη σχέση σας» λένε οι γιατροί

Τα προβλήματα στις σχέσεις πολλές φορές κρατάνε τα ζευγάρια άυπνα και η κρεβατομουρμούρα είναι το χειρότερο. 

Πολλές έρευνες δείχνουν ότι η αυπνία βλάπτει το ίδιο σοβαρά το ζευγάρι...με τον λίγο ύπνο.

Τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν πιο συχνές και πιο σφοδρές συγκρούσεις όταν το προηγούμενο βράδυ δεν κοιμήθηκαν καλά ή κοιμήθηκαν λίγο, λένε έρευνες του Πανεπιστημίου Μπέρκλει που έχει αναλάβει η ερευνήτρια Amy Gordon η οποία εξηγεί ότι “τα ζευγάρια που μαλώνουν πολύ είναι λιγότερο ευτυχισμένα και λιγότερο υγιή”.

Οι ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία από τις συνήθειες ύπνου εκατό ζευγαριών που ήταν μαζί περίπου δύο χρόνια μέσο όρο.

Αφού τους ζήτησαν να δώσουν λεπτομέρειες για την ποιότητα του ύπνου τους και τα άγχη της σχέσης τους. Στην πλειοψηφία τους, οι περισσότεροι δήλωσαν ότι είχαν προβλήματα την επομένη μιας νύχτας με κακό ύπνο.

Και αφού οι επιστήμονες εξέτασαν τους συμμετέχοντες για κατάθλιψη, άγχη και άλλα ψυχολογικά σημάδια για να απορρίψουν άλλες αιτίες, τα ζευγάρια βιντεοσκοπήθηκαν να συζητάνε για ευαίσθητα θέματα που προκάλεσαν καυγάδες. Οι κουρασμένοι συμμετέχοντες ήταν πιο αρνητικοί ο ένας απέναντι στον άλλο και δυσκολεύονταν να βρούνε κοινή λύση.

Η αυπνία προκαλεί κυκλοθυμία και έλλειψη υπομονής, για αυτό όσοι κοιμούνται λίγο δημιουργούν αυτόματα πρόβλημα στη σχέση τους. Ακόμα και για αυτούς που κοιμούνται καλά συνήθως, μια μέρα με κακό ύπνο είναι αρκετά για να δημιουργήσει τριγμούς στη σχέση.

Ακόμα και αν μείνετε ξύπνιοι για καλό σκοπό, όπως το σεξ, οι γιατροί συνιστούν να το κάνετε... σύντομο, για να μην χάνετε ώρες ύπνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...