Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Φενγκ σούι για ευτυχισμένες γιορτές


Τις μέρες των γιορτών έχεις έναν παραπάνω λόγο να εφαρμόσεις τις αρχές του φενγκ σούι για να εξασφαλίσεις θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι, γιατί οι οικογενειακές συγκεντρώσεις συχνά γίνονται αιτία για διαφωνίες και αναστάτωση.



Προστάτεψε λοιπόν τον χώρο και τον εαυτό σου με εύκολες λύσεις φενγκ σούι, που επιπλέον θα προσθέσουν μια χαρούμενη γιορταστική νότα στο σπίτι.


Στην πόρτα: Κρέμασε ένα γιορτινό στεφάνι. Τα γυαλιστερά φύλλα και οι ζωηρόχρωμοι κόκκινοι καρποί ταιριάζουν με τη γιορτινή ατμόσφαιρα, ενώ τα μυτερά αγκάθια προστατεύουν το σπίτι σου.

Δώσε στα στολίδια την προσοχή που χρειάζεται για να προσελκύσεις την ηρεμία και την χαρά στον χώρο σου!
Στο χολ: Η σωστή θέση για τον καθρέφτη είναι απέναντι από την πόρτα εισόδου ή στο πλάι. Διακόσμησε τον καθρέφτη με κλωναράκια από πεύκο και τοποθέτησε σε μια εταζέρα ένα μπολάκι με καραμέλες ή άλλα γλυκά, τυλιγμένα σε κόκκινο χαρτί, για να συμβολίσεις την ενέργεια της αγάπης. Στο εσωτερικό πόμολο της πόρτας μπορείτε να κρεμάσεις ένα κορδόνι με μερικά μικρά καμπανάκια, τα οποία θα κουδουνίζουν κάθε φορά που ανοιγοκλείνεις την πόρτα, απωθώντας έτσι την αρνητική ενέργεια. Κρέμασε γιρλάντες από χρωματιστό ή ασημένιο χαρτί και πολύχρωμες χάντρες, φροντίζοντας πάντα οι άκρες να είναι στραμμένες προς τα πάνω.

Στο καθιστικό: Σε αυτό τον χώρο το ιδανικό χρώμα για τις γιορτές είναι το πράσινο, γιατί έχει την ιδιότητα να απορροφά την ενέργεια της φωτιάς, που σίγουρα είναι αυξημένη αυτές τις μέρες, εξαιτίας των κεριών αλλά και των ζωηρών συζητήσεων. Το πράσινο δροσίζει την ατμόσφαιρα και φέρνει ηρεμία. Τοποθέτησε λοιπόν φυτά και γιορτινά κλαδιά σε διάφορα σημεία του καθιστικού, σε βάζα ή σε συνθέσεις.

Στην τραπεζαρία: Επίκεντρο των ημερών, το καθιερωμένο γιορτινό τραπέζι. Το καλύτερο είναι το στρογγυλό τραπέζι που δεν έχει αιχμηρές γωνίες. Αν το τραπέζι σου είναι ορθογώνιο, φρόντισε να μην κάτσει κανένας πάνω στη γωνία γιατί θα νιώθει εκτός κλίματος. Απόφυγε επίσης να καθίσει ένα ζευγάρι ακριβώς απέναντι ο ένας στον άλλον, γιατί αυτή είναι η θέση της σύγκρουσης. Φρόντισε οι καλεσμένοι σας να καθίσουν ανάλογα με την προσωπικότητά τους: οι πιο εξωστρεφείς και θορυβώδεις να βλέπουν βόρεια για να ηρεμήσουν, ενώ οι πιο συνεσταλμένοι να βλέπουν νότια ώστε να γίνουν λίγο πιο εκδηλωτικοί.

Φενγκ σούι για ευτυχισμένες γιορτές

Το δέντρο: Η καλύτερη θέση για το δέντρο είναι στη δεξιά πλευρά του καθιστικού, όπως το βλέπεις μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο. Αν για λόγους διαρρύθμισης αυτό δεν είναι δυνατόν, βάλε σε αυτό το σημείο κάποιο γιορτινό στολίδι.

Για να εξασφαλίσεις ήρεμη ατμόσφαιρα ανάμεσα στους καλεσμένους σας απόφυγε τις γυαλιστερές μπάλες στο δέντρο και προτίμησε υφασμάτινα στολίδια σε απαλές αποχρώσεις, όπως κορδέλες σε κρεμ ή εκρού, στολίδια στο φυσικό χρώμα του ξύλου, τσόχα και ψάθα.

Εναρμόνισε την ενέργεια γιν και γιανγκ στα στολίδια του δέντρου: τα χρυσό, το ασημί, το μοβ και το κόκκινο τονώνουν την ενέργεια γιανγκ, ενώ οι κορδέλες και οι γιρλάντες σε απαλό πράσινο και γαλάζιο τονώνουν την ενέργεια γιν.

womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...