Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

10 αιτίες που σκοτώνουν το σeξ μέσα στο γάμο


Γιατί ο έρωτας κινδυνεύει στο γάμο;


Τελικά τι είναι αυτό που κάνει τους πάντες να θεωρούν ότι το καλό σεξ κι ο γάμος είναι δύο έννοιες που δεν μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά;... Η απάντηση κρύβεται στην καθημερινότητα των ζευγαριών και στον τρόπο αντίληψης του τι σημαίνει τελικά «γάμος». Και οι δύο πλευρές πιστεύουν πως πλέον έχουν «τελειώσει» ως άντρες και γυναίκες. Αφήνουν το ρόλο του εραστή και της γυναίκας που θέλει να γοητεύσει. Πιστεύουν πως με το γάμο υπογράφεις ένα συμβόλαιο αγάπης. Ο ένας θα ανήκει στον άλλο για πάντα. Δυστυχώς, αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα. Κανένας δεν είναι δεδομένος και δεν θα πρέπει να νοείται έτσι.


Δεν θα πρέπει το ζευγάρι να εφησυχάζει σε κάτι τέτοιο. Αυτή τη πεποίθηση έρχεται να ενισχύσει η δύσκολη καθημερινότητα μετατρέποντας το σεξ σε αγγαρεία που συνεχώς αναβάλλεται. «Θα το κάνουμε αύριο». Τι γίνεται όμως με το εδώ και τώρα; Το αύριο, φέρνει το μεθαύριο και το μεθαύριο του χρόνου, κάνοντας το ζευγάρι να απομακρύνεται συναισθηματικά και ερωτικά.

Αν μπορούσαμε να βάλουμε σε μία λίστα τους λόγους που συμβαίνει αυτή η απομάκρυνση θα είναι ήταν κάπως έτσι:
Γκρίνια
Φόβος προσωπικής αποτυχίας
Εγκλωβισμός στα «πρέπει»
Αυτοεπιβεβαίωση
Υπερπροστασία της γυναίκας-μάνας
Απομυθοποίηση της σεξουαλικότητας
Έλλειψη φαντασίας
Εγκατάλειψη εικόνας
Αναστολή πόθου-επιθυμίας-ζήλιας-πρόκλησης-φλερτ
Μονοτονία, καθημερινότητα, ρουτίνα

To καλό σεξ δεν είναι το μόνο συστατικό που κρατά ένα γάμο, αλλά είναι το βασικό. Το έχουμε ξαναπεί άλλωστε είναι η επικοινωνία του ζευγαριού. Βγείτε λοιπόν από τη ρουτίνα. «Πείτε τώρα και όχι αύριο». Κλείστε την πόρτα του δωματίου και διαφυλάξτε την προσωπική σας ζωή. Αυτό δεν σας κάνει κακούς γονείς, αντιθέτως καλό πρότυπο για αύριο, όταν τα παιδιά σας θα αναζητούν τον δικό τους σύντροφο. Κρατήστε ζωντανό το ερωτικό στοιχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...