Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Η δικαίωση της Τζέιν Φόντα

Μετά την Iyengar Yoga, τη Hatha Yoga, τη Yoga Acrobat, τη Yoga Ballet καιτονεπιτυχημένοσυνδυασμό Yoga και Pilates, τα Callanetics, εξαιρετικάδημοφιλήστηδεκαετίατου ’80 (πούλησαντόσεςκασέτες, όσεςηαεροβικήτης ΤζέινΦόντα), ήρθανπάλιστοπροσκήνιο, γιανακάνουντη Madonna, τον Sting, τον Nicholas Cage καιτην Geri Halliwell, φανατικούςθαυμαστέςτης yoga, νααλλάξουνπλεύσηεκγύμνασης. Και ενώ η εποχή της γυμναστικής με βιντεοκασέτα έτεινε να θεωρηθεί passe, τα δεδομένα ανατρέπονται, και η μετά - Μπαρμπαρέλα εποχή που αποθέωσε την Τζέιν Φόντα να ασκείται σε αεροβικούς ρυθμούς μέσα από τους δέκτες της τηλεόρασης την δεκαετία του ’80, αναβιώνει. Σε πιο ήπιους τόνους πλέον, και με dvd, επειδή τα βίντεο έχουν αποσυρθεί, τα Callanetics διδάσκουν ένα ανανεωμένο είδος γυμναστικής άσκησης που υπόσχεται χωρίς να χύσετε τόνους ιδρώτα, να δείξετε 10 χρόνια νεότερη, μέσα σε 10 μόλις ώρες.
Τι είναι
H Callan Pinckney δημιούργησε την συγκεκριμένη άσκηση λόγω των δικών της προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε, όταν επέστρεψε ύστερα από μεγάλη περιπλάνησή της στην Αφρική και έλλειψη άσκησης περίπου 10 χρόνια, το 1972, στην Αμερική. H Callan γεννήθηκε με σχολίωση, πρόβλημα στα γόνατα και ένα γοφό ψηλότερο από τον άλλον κι έψαχνε τρόπο για να ασκηθεί, να αυξήσει την ευλυγισία της, να ενδυναμώσει το σώμα της και να περιορίσει τους πόνους που είχε στη μέση και στην πλάτη. Έτσι, τροποποίησε τις ασκήσεις του μπαλέτου, ώστε να γυμνάζεται αποτελεσματικά, χωρίς να καταπονεί το σώμα της Στην ουσία, πρόκειται για έναν συνδυασμό διαλογισμού και κινήσεων. Όταν ολοκληρώσετε τις καθιερωμένες ασκήσεις, θα νιώσετε ευεξία να σας πλημμυρίζει. Δουλεύει βαθιά τους μυς και έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το αυθεντικό πρόγραμμα περιλαμβάνει φωτογραφίες με μαθητές της Callan που τους δείχνουν πριν από τα Callanetics και μετά. Οι ασκήσεις εκτελούνται με αργές και απαλές κινήσεις, αλλά με μεγάλο αριθμό επαναλήψεων. Η τακτική εξάσκηση θα σας βοηθήσει να φτάσετε στον στόχο σας γρήγορα, απλά και, πάνω από όλα, με ασφάλεια. Κατά την εκτέλεση των ασκήσεων δεν πραγματοποιούνται αναπηδήσεις, γεγονός που κάνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκγύμνασης ασφαλές ακόμα και για άτομα που αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα.
Τα υπέρ
- Εξαλείφει το διπλοσάγονο.
- Βελτιώνει τη στάση του σώματος.
- Ανορθώνει το στήθος.
- Απομακρύνει τα «ψωμάκια».
- Βοηθάει ώστε να αποκτήσετε επίπεδο στομάχι.
- Σφίγγει τους γλουτούς.
- Γραμμώνει και συσφίγγει τα μπράτσα.
- Μειώνει τη γενική μάζα του σώματος και του ποσοστού του λιπώδους ιστού στο σώμα περίπου κατά 6% και 16% αντίστοιχα.
- Μειώνει την περίμετρο της μέσης περίπου κατά 7% και τη περίμετρο των γοφών περίπου κατά 8%.
- Βελτιώνει την ευλυγισία, τη δύναμη και την αντοχή.
- Μειώνει την ανησυχία, ως χαρακτηριστικό της προσωπικότητας περίπου κατά 11% και της περιστασιακής ανησυχίας περίπου κατά 18%.
Τα πρώτα αποτελέσματα
Τις πρώτες 20 ώρες θα δείτε σημαντικές αλλαγές στην κοιλιά, στους γλουτούς και στους γοφούς. Στην αρχή θα χρειαστεί να ασκείστε 2 - 3 φορές την εβδομάδα, αλλά αργότερα η συντήρηση δεν απαιτεί πάνω από 1 επίσκεψη την εβδομάδα.
Ασκηθείτε στο σπίτι
Στο www. amazon. com θα μπείτε στον θαυμαστό κόσμο των «Callanetics», από όπου μπορείτε να παραγγείλετε το κατάλληλο dvd για εσάς.
1. Callanetics: 10 years younger in 10 hours
Η εμπνεύστρια Callan Pinckney, συγγραφέας και του επαναστατικού βιβλίου Callanetics, που έχει γίνει best seller στην Αμερική και πρώτο στις επιλογές των «New York Times», επιδεικνύει προσωπικά το «πνευματικό της παιδί». Με μια ώρα την εβδομάδα, υπόσχεται μέσα σε 10 εβδομάδες να δείχνετε 10 χρόνια νεότερη.
2. Beginning Callanetics
Επιλέξτε το στην περίπτωση που δεν διαθέτετε ευλυγισία ή μόλις ξεκινήσατε να μαθαίνετε τη μέθοδο. Πρόκειται για 30λεπτα μαθήματα και είναι πολύ πιο εύκολα και σε πιο αργό ρυθμό, ιδανικά για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

3.
Super Callanetics
Ακριβώς το επόμενο στάδιο. Σε αυτό το dvd θα διδαχτείτε τις ακριβείς πόζες Callanetics, ενώ θα βελτιώσετε σημαντικά την ευλυγισία και το σχήμα του σώματός σας.
4. AM/PM Callanetics
Ένας συνδυασμός ασκήσεων από το DVD των original Callanetics και του Super Callanetics για πρωινές και απογευματινές ασκήσεις ρουτίνας που μπορείτε εύκολα να εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα.
Για τις πιο ενημερωμένες
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και προπονήτρια, η συγγραφέας του βιβλίου Εύα Σαμπροβαλάκη, γεννήθηκε, μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης και εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της στην Ακαδημία Αθλητισμού Σόφιας. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της «Callanetics για όλους» (Εκδόσεις «Θέσις») παραθέτει ένα πρόγραμμα ασκήσεων που απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω.
Ελευθερία Καμπούρογλου
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...