Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Απιστούν οι άνδρες που βγάζουν λιγότερα

Όταν ο άνδρας βγάζει λιγότερα χρήματα από τη σύντροφό του είναι πιο πιθανό να την απατήσει. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα για την απιστία που παρουσιάζεται στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινωνιολογίας στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως εξηγεί μάλιστα η κοινωνιολόγος Κριστίν Μουνς, από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ, η απιστία ίσως είναι ένας τρόπος για να αποκαταστήσουν οι άνδρες με τα χαμηλά εισοδήματα - σε σύγκριση με τα αντίστοιχα των συντρόφων τους-τον ανδρισμό τους, που στα μάτια τους απειλείται.

«Το γεγονός ότι ένας άνδρας κερδίζει λιγότερα χρήματα από τη σύντροφό του μπορεί να απειλεί την αρσενική του ταυτότητα, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την παραδοσιακή αντίληψη που θέλει τους άνδρες να είναι αυτοί που προσφέρουν στην οικογένεια», προσθέτει η Μουνς.

«Η σύνδεση αυτή (μεταξύ εισοδημάτων και απιστίας) είναι πιο έντονη σε κάποιες πληθυσμιακές ομάδες που δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην παραδοσιακή έννοια το ανδρισμού, όπως οι άνδρες που κατάγονται από τη Λατινική Αμερική», υπογραμμίζει η ερευνήτρια.

Αποκαλύπτει επίσης ότι αν η γυναίκα είναι αυτή που φροντίζει για τις ανάγκες της οικογένειας, τότε είναι πιο πιθανό να απατήσει τον σύντροφό της. Αντίθετα, αν μία γυναίκα εξαρτάται οικονομικά από τον σύζυγό της είναι λιγότερο πιθανό να τον απατήσει.

Πάντως, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους θέσης, οι γυναίκες είναι δύο φορές λιγότερο πιθανό να απατήσουν το σύντροφό τους σε σχέση με τους άνδρες. Σύμφωνα με την έρευνα, σε μία χρονική περίοδο έξι ετών το 6,7% των ανδρών απάτησε τη σύντροφό του, σε αντίθεση με το 3,3% των γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...