Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Οι γυναίκες «βλέπουν» τον κίνδυνο από τη φωνή!

Οι γυναίκες μπορούν, απλά ακούγοντας τον ήχο της φωνής άλλων γυναικών, να ξεχωρίσουν πότε το φλερτ γίνεται επικίνδυνο και ποιες από αυτές μπορεί να αποτελέσουν πραγματική απειλή για τη σχέση με τον σύντροφό τους, όπως καταδεικνύει μια νέα αμερικανική έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες μπορούν να προβλέψουν ποιες φωνές είναι πιο γοητευτικές στα αυτιά των ανδρών, άρα εν δυνάμει πιο «απειλητικές» για τις ίδιες.

Οι ερευνητές έβαλαν άνδρες και γυναίκες να ακούσουν ηχογραφήσεις διαφόρων γυναικείων φωνών και να τις αξιολογήσουν ανάλογα με το πόσο γοητευτικές τις έβρισκαν.

Πρώτα οι άνδρες διάλεξαν τις γυναικείες φωνές που προτιμούσαν, επιλέγοντας έτσι μια γυναίκα από τη φωνή της για ένα νυχτερινό ραντεβού, και στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι οι γυναίκες, που άκουσαν τις ίδιες φωνές, ήσαν σε θέση να προβλέψουν ποιες φωνές είχαν προτιμήσει οι άνδρες

Η μελέτη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, υπό τον ανθρωπολόγο Ντέιβιντ Πουτς, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personality and Individual Differences, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...