Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

"Mαμάκηδες" μέχρι τα 34 οι Έλληνες !

Στο... παιδικό δωμάτιο μένουν ακόμη περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες άρρενες ηλικίας 34 ετών, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat. Περισσότερο ανεξάρτητες είναι οι συνομήλικες τους, αφού με τους γονείς μένει το 34% των Ελληνίδων ηλικίας 25 έως 34 ετών.

Ο μέσος όρος για την Ευρώπη των "27" διαμορφώνεται σε 32% για τους άνδρες και 19,6% για τις γυναίκες.

Εκεί όμως που ορισμένοι βλέπουν "μαμάκηδες", άλλοι βλέπουν φτωχούς, αφού τα μεγαλύτερα ποσοστά συναντώνται στον ευρωπαϊκό νότο και στην ανατολή. Την Ελλάδα ξεπερνούν μόνο η Βουλγαρία και η Σλοβενία, ενώ λίγο μικρότερα είναι τα ποσοστά στη Ρουμανία, στη Σλοβακία, αλλά και στην Ιταλία, στη Μάλτα και στην Πορτογαλία.

Αντιθέτως, στον ανεπτυγμένο βορά τα ποσοστά πέφτουν ακόμη και σε μονοψήφια επίπεδα, όπως για παράδειγμα στη Δανία (2,8% για τους άνδρες, 0,5% για τις γυναίκες), στη Σουηδία (3,9% και 2%) στη Νορβηγία (4,7% και 2,2%) και στη Φινλανδία (8% και 1,9%).

Όσον αφορά στο γεγονός ότι οι γυναίκες φεύγουν γρηγορότερα από το σπίτι, αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι είναι περισσότερες εκείνες που επιλέγουν να συζήσουν, σε σχέση με τους συνομήλικους τους άνδρες. Αυτό κάνει το 47,6% των Ευρωπαίων γυναικών ηλικίας 25 έως 34 ετών. Για τους άνδρες το ποσοστό περιορίζεται σε 35,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...