Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Οι ιδανικοί άνδρες πάνε ...μουσείο!

Ψάχνετε τον ιδανικό άνδρα; Ξεχάστε τα γυμναστήρια και ξεχυθείτε στα... μουσεία! Αυτή είναι η συμβουλή ειδικών από τη Νορβηγία και τη Σουηδία, οι οποίοι στη μεγαλύτερη στο είδος της έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που δείχνουν προτίμηση στις...

πολιτιστικές δραστηριότητες είναι σε καλύτερη φόρμα από τους υπολοίπους, τόσο σε πνευματικό όσο και σε σωματικό επίπεδο.

Τα μουσεία, το θέατρο, οι γκαλερί τέχνης, οι συναυλίες ακόμη και ο κινηματογράφος κρύβουν μια σειρά από οφέλη για τους άνδρες, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλότερων επιπέδων στρες. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 51.000 ενηλίκους, βρήκε ότι εκείνοι που επωφελούνται περισσότερο από τη τέχνη είναι οι άνδρες που παρακολουθούν πολιτιστικές δραστηριότητες και λιγότερο όσοι λαμβάνουν μέρος σε αυτές.

Οι γυναίκες επίσης επωφελούνται, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Οι επιστήμονες αξιολόγησαν την κατάσταση της υγείας των εθελοντών, το πόσο ευχαριστημένοι δήλωναν από τη ζωή τους και τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης που παρουσίαζαν. Παράλληλα τους ζήτησαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες στις οποίες είτε συμμετείχαν ενεργά είτε παρακολούθησαν. Διαπιστώθηκε ότι οι πολιτιστικές δραστηριότητες συνδέονταν εν γένει με καλύτερη υγεία και ικανοποίηση από τη ζωή.

Οι συγγραφείς της έρευνας, ανέφεραν στην ιστοσελίδα της επιθεώρησης Journal of Epidemiology and Community Health, ότι η ενθάρρυνση της συμμετοχής σε πολιτιστικές δραστηριότητες είναι ένας καλός τρόπος για να βελτιωθεί η γενικότερη κατάσταση της υγείας του πληθυσμού


thebest.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...