Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Σπουδές ...με πτυχίο στον γάμο!

«Ανώτατες σπουδές» χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις... με πτυχίο στον γάμο προσφέρει η Εκκλησία. Από τον Οκτώβριο θα λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη η Σχολή Γάμου, για άτομα ηλικίας 18-50 ετών, χάρη στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, καθώς και του σεβασμιότατου Ανθιμου.

Η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως σε μια προσπάθεια στήριξης του γάμου αναλαμβάνει δράση, θέλοντας να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους που ετοιμάζονται να παντρευτούν, αλλά και αυτούς που έχουν ήδη οικογένεια να δημιουργήσουν τις δικές τους φωλιές αγάπης, μέσα στις οποίες θα ολοκληρωθούν ως άνθρωποι και, παράλληλα, θα μεγαλώσουν ευτυχισμένα και υπεύθυνα παιδιά.

«Παρατηρούμε όλοι μας πόσο κλονίζεται ο θεσμός του γάμου σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Βλέπουμε και κατανοούμε με πόση προχειρότητα οι νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να προχωρήσουν στον γάμο. Ενώ ενωρίτερα ζουν έγγαμη ζωή, φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη της δημιουργίας οικογένειας», τονίζει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος και προσθέτει: «Βλέπουμε ακόμη να εκδίδονται διαζύγια ακόμα και σε χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά την τέλεση του γάμου. Και τότε όλοι απορούμε βλέποντας τα συντρίμμια των οικογενειακών ελπίδων, που μαζί με τα όνειρα των νεόνυμφων τσακίζονται στις δικαστικές αίθουσες και, πολλές φορές, αφήνοντας πίσω παιδιά να βιώνουν τη διαλυμένη οικογένεια και να λαμβάνουν πληγωμένα πρότυπα, που θα τα διαιωνίσουν στις δικές τους οικογένειες».

Οπως αναφέρει και η Αγία Γραφή, «Δεν είναι καλό να ’ναι ο άνθρωπος μόνος του» λέει ο κ. Ανθιμος, ενώ υπογραμμίζει ότι έτσι πλάστηκε η γυναίκα, θεμελιώθηκε η συντροφικότητα και έγινε κοινωνική ύπαρξη ο άνθρωπος από τον Παράδεισο μέχρι σήμερα, για πάντα.

«Ο άνθρωπος μόνος του είναι ή θεός ή θηρίο, θα πει κι ο Αριστοτέλης. Αλλά για μας ούτε ο Θεός μόνος δεν είναι, αλλά Τριάδα αγία, αδιαίρετη και ασύγχητη και επομένως αγάπη», εξηγεί ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως αναφερόμενος στη λειτουργία της Σχολής Γάμου. Χαρακτηρίζει μάλιστα ευλογημένο τον έρωτα, αφού με αυτόν οι άνθρωποι ενώνονται, αποκτούν παιδιά και δημιουργούν τις κοινωνίες.

Ο σεβασμιότατος τονίζει πως ο Χριστός ξεκινάει το έργο σωτηρίας του ανθρώπου με την επιστροφή του στην κοινωνία μέσω του γάμου και γι’ αυτό ο θεσμός του γάμου γίνεται χαρά και πανηγύρι, αλλά και αγώνας ισόβιος.

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως χαρακτηρίζει δύσκολο το όλο εγχείρημα, αλλά εμφανίζεται βέβαιος πως ο Χριστός θα ευλογήσει και τούτη την προσπάθεια της τοπικής εκκλησίας.

Η πρωτοποριακή αυτή σχολή, που αποσκοπεί στο να ενημερώσει και να διαφωτίσει μέσα από τη συζήτηση για όλα τα θέματα του γάμου, καθώς και της διακονίας των παιδιών, θα αρχίσει να λειτουργεί την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και κάθε εβδομάδα την ίδια μέρα, στις 7.00 το απόγευμα, στο Ανθίμειο Κέντρο. Υπεύθυνος της Σχολής Γάμου θα είναι ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης του παλαιού νοσοκομείου, πατέρας Γεώργιος Βασιλειάδης.


ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΒΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...