Κυριακή 8 Μαΐου 2011

« Η Βία στην Οικογένεια»

Τα τμήματα Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών σπουδών του Mediterranean College και ο τομέας Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, διοργανώνουν το Σάββατο 21 Μαίου, ώρα 10:00, επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η Βία στην Οικογένεια», στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο, Αθήνα), με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό και απευθύνεται περαιτέρω σε εκπαιδευτικούς, καθηγητές, ψυχολόγους, συμβούλους, κοινωνικούς λειτουργούς καθώς και σε φοιτητές τμημάτων ψυχολογίας και παιδαγωγικής.

Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών επιστημών του Mediterranean College, αντιλαμβανόμενη το άγχος και την ανησυχία των εκπαιδευτικών, των ειδικών επιστημόνων αλλά και των γονέων για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, διοργανώνει την παραπάνω ημερίδα, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπροσώπους του επιστημονικού κόσμου και ειδικευμένους φορείς. Χαιρετισμό, θα απευθύνουν ο Πανοσιολογιότατος Αρχ. π. Μάξιμος Παπαγιάννης, Προεδρεύων Μητρ. Συμβουλίου Ι.Α. Αθηνών, ως Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου και η κα Πέμυ Ζούνη Βουλευτής – Ηθοποιός.

Οι κεντρικές εισηγήσεις της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν από την κα Ειρήνη Δορκοφίκη, Δικηγόρο, Υπεύθυνη Ξενώνα «Φροντίδα» με τίτλο «Κακοποίηση στην πράξη», τον κο Ιωάννη Κούρο, Ψυχίατρο, (DEA), Ομαδικό Ψυχοθεραπευτή Ψυχαναλυτή, την κα Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου, Πρόεδρο - Διαχειρίστρια Μ.Κ.Ο Win Hellas Foundation (Διεθνής οργανισμός υποστήριξης των γυναικών), την κα Νίκη Μάντζιου, υπεύθυνη οργάνωσης & προγράμματος Μ.Κ.Ο Win Hellas Foundation και την κα Χριστίνα Κουτελιέρη – Μαυράκη, Ψυχολόγο - Παιδαγωγό, με τίτλο «Μικρά Παιδιά-Μεγάλα θύματα».


Τις εργασίες της ημερίδας θα συντονίσει η Δημοσιογράφος κα Ιωάννα – Νέτη Φίλια. Με το πέρας της ημερίδας θα χορηγηθεί στους ενδιαφερομένους βεβαίωση παρακολούθησης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Μ.Κ.Ο «Φροντίδα» στο πλαίσιο του «Xinis Edu Festival».

Επιδίωξη του Mediterranean College είναι τα αποτελέσματα της εκδήλωσης να αποτελέσουν την αφετηρία για προβληματισμό και ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων και ιδιαίτερα των νέων για ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, η ανάδειξη του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας και η καταπολέμησή του. Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές: Σχολή Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών, Mediterranean College, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 88 99 600, e-mail: info@medcollege.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...