Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

40 χρόνια μετά, τα παιδιά των λουλουδιών γκρινιάζουν για το σεξ

Οι σημερινοί Αμερικανοί μεσήλικες, η γενιά που έμεινε γνωστή ως τα παιδιά των λουλουδιών, δηλώνουν λιγότερο ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική ζωή τους από ό,τι η προηγούμενη και η επόμενη γενιά, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσκόπηση του Associated Press.

Στις ηλικίες των 45 έως 65 ετών, μόνο το 7% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν «εξαιρετικά ικανοποιημένοι» με τη σεξουαλική ζωή τους, ενώ ένας στους τέσσερις (24%) δηλώνει «δυσαρεστημένος».

Οι αριθμοί αυτοί είναι σαφώς καλύτεροι όχι μόνο μεταξύ των νέων αλλά μεταξύ των ηλικιωμένων. Το ποσοστό των δυσαρεστημένων είναι μόνο 12% στις ηλικίες 18-29 ετών, 20% στις ηλικίες των 30-44 ετών και 17% στην ηλικιακή ομάδα άνω των 65.

Είναι σίγουρα μια ατυχής κατάληξη για τη γενιά που ξεκίνησε τη σεξουαλική επανάσταση, χάρη στη διάδοση του αντισυλληπτικού χαπιού, την νομιμοποίηση των αμβλώσεων και την κοινωνική «αποποινικοποίηση» του σεξ εκτός γάμου.

Τι συνέβη λοιπόν στα παιδιά των λουλουδιών;

Ένας πρώτος, σημαντικός παράγοντας φαίνεται ότι είναι η ανία. Έπειτα από την ξέφρενη ζωή της δεκαετίας του 1960, πολλοί μεσήλικες πιστεύουν ότι πλέον έχουν μάθει όλα όσα μπορεί κανείς να μάθει για το σεξ -αυτό συμβαίνει σχεδόν σε τρεις στις πέντε γυναίκες και έναν στους δύο άντρες.

Με την πάροδο των χρόνων, επίσης, τα δύο φύλα αποκλίνουν όσον αφορά τις σεξουαλικές απαιτήσεις και την απόδοσή τους στο κρεβάτι. Μεταξύ των μεσήλικων ανδρών, παραμένει πρόθυμο για ερωτικές απολαύσεις, έστω κι αν το σώμα ασθενεί: Σχεδόν οι μισοί άνδρες των λουλουδιών διαμαρτύρονται ότι οι σύντροφοί τους δεν έχουν όρεξη για σεξ αρκετά συχνά. Μεταξύ των γυναικών, όμως, το αντίστοιχο ποσοστό πέφτει στο 17%.

Παρά την απροθυμία τους, όμως, οι μεσήλικες γυναίκες παραμένουν ικανές για δράση. Μόνο το 19% των γυναικών του δείγματος ανέφερε ότι παρουσιάζει κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία, ενώ μεταξύ των ανδρών η στυτική δυσλειτουργία πλήττει δύο στους πέντε.

Στην πλειονότητά τους, τέλος, οι μεσήλικες Αμερικανοί δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να διατηρήσουν μια ισχυρή σχέση ακόμα κι αν το σεξ δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Knowledge Networks για λογαριασμό του πρακτορείου Associated Press και του δικτυακού τόπου LifeGoesStrong.com, ο οποίος απευθύνεται σε μεσήλικες.

Συνολικά 1532 άτομα απάντησαν σε ερωτηματολόγια μέσω Διαδικτύου. Το περιθώριο σφάλματος για όλο το εύρος των ηλικιών είναι ±3,5%.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...