Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Έναρξη του Προγράμματος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

(HND in Counselling  and Psychology), εντός Νοεμβρίου 2013 


Το πρόγραμμα προσφέρεται και με τη μέθοδο του distance-learning, ώστε να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων φοιτητών αλλά και των κατοίκων της περιφέρειας


H Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean Professional Studies (MPS),  Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2, ανακοινώνει την έναρξη του Πιστοποιημένου Προγράμματος Επαγγελματικής Εξειδίκευσης HND, Counselling and Psychology, που προσφέρει σε συνεργασία με τον Pearson – Edexcel International.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο έτη και η Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνική. Το πρόγραμμα προσφέρεται με τη μορφή part-time (2 απογεύματα την εβδομάδα) ή distance-learning (2 ημέρες / μήνα, Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο), ώστε να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων φοιτητών αλλά και των κατοίκων της περιφέρειας.

Πρόκειται για το μοναδικό πρόγραμμα στην Ελλάδα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες επαγγελματικής εξειδίκευσης στον τομέα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Δεδομένου ότι απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε επαγγελματίες του χώρου ή φοιτητές συγγενικών προγραμμάτων, οι οποίοι θέλουν να ενισχύσουν τα προσόντα τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, το πρόγραμμα έχει έντονο βιωματικό χαρακτήρα και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη συμβουλευτικών δεξιοτήτων.

Το HND in Counselling and Psychology απευθύνεται σε: Πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, ανεξαρτήτως ειδικότητας, Φοιτητές ψυχολογίας, κοινωνικών επιστημών, ανθρωπιστικών επιστημών, Σπουδαστές ΙΕΚ (παράλληλη φοίτηση) και απόφοιτους ΙΕΚ (δεύτερο πτυχίο εξειδίκευσης), Επαγγελματίες της υγείας και της ψυχικής υγείας, Κοινωνικούς λειτουργούς και εκπαιδευτικούς, Διευθυντικά στελέχη εταιριών και οργανισμών, Στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες στη Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκμάθηση και υιοθέτηση των δεοντολογικών κανόνων που διέπουν το επάγγελμα του Συμβούλου, την ευαισθησία του απέναντι σε θέματα διαφορετικότητας και την κατανόηση των δυσκολιών του σύγχρονου ανθρώπου. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνει συμμετοχή των φοιτητών σε παιχνίδια ρόλων, όπου πειραματίζονται με τον ρόλο του συμβούλου και σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης που στοχεύουν στην αυτογνωσία. Η διδακτική ύλη εμπλουτίζεται από την επαγγελματική εμπειρία των καθηγητών, οι οποίοι παράλληλα με την ακαδημαϊκή τους ιδιότητα εργάζονται ως σύμβουλοι και ψυχοθεραπευτές.

Ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πρόγραμμα HND Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν σε: Διάφορα συμβουλευτικά πλαίσια, όπως κέντρα ψυχικής υγείας, συμβουλευτικούς σταθμούς, μονάδες κοινοτικής στήριξης, κοινωνικής πρόνοιας, Εκπαιδευτήρια, Νοσοκομεία και κλινικές, Κέντρα απεξάρτησης, αποκατάστασης και επανένταξης, Ανθρωπιστικές και αναπτυξιακές ΜΚΟ και ως ιδιωτικοί σύμβουλοι ψυχικής υγείας (ελεύθεροι επαγγελματίες).

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει. Οι υποψήφιοι, μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Mediterranean Professional Studies ή να επισκέπτονται για περισσότερες πληροφορίες και παραλαβή των εντύπων της αίτησης το Admissions Office στη διεύθυνση  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα.

 Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων,  τηλεφωνείστε στο 210 8899600 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 -21:00 και Σάββατο 10:00 -14:00), στείλτε e-mail στο info@medcollege.edu.gr ή επισκεφθείτε το www.medcollege.edu.gr.

To Mediterranean College στα Social Media:
Facebook:http://www.facebook.com/mediterraneancollege  Twitter:https://twitter.com/#!/medcollege1 YouTube:http://www.youtube.com/mediterraneancollege


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...