Τι κρύβεται τελικά πίσω από τον οργασµό και τι εµποδίζει πολλές να φτάσουν ώς εκεί;
Καλή ψυχολογία για καλό σεξ
Η κορύφωση έχει άµεση εξάρτηση µε την αυτοπεποίθηση και τη συναισθηµατική µας ωριµότητα. Εµπόδιο λοιπόν σε αυτήν µπορεί να στέκεται η χαµηλή αυτοπεποίθηση, η αρνητική εικόνα που έχει µια γυναίκα για το σώµα της, η έλλειψη επικοινωνίας ή η µη αποδοχή του συντρόφου της, ο φόβος να µοιραστεί τις ερωτικές της επιθυµίες, οι θρησκευτικές αντιλήψεις και οι ηθικές αναστολές που µπορεί να προκαλέσουν ενοχή γύρω από τη σεξουαλικότητά της. Επίσης το άγχος για την επίτευξη του οργασµού αλλά και το καθηµερινό στρες επηρεάζουν όχι µόνο την κορύφωση αλλά και τη γενικότερη επιθυµία για σεξ.
Βρείτε το σηµείο-κλειδί
Κάποιες γυναίκες έρχονται σε οργασµό µόνο µε τον ερεθισµό της κλειτορίδας τους, ενώ άλλες µε τον ερεθισµό του κόλπου. Όπως και να ’χει, όλες έχουµε αναζητήσει το διάσηµο σηµείο G που υπόσχεται έντονους οργασµούς. Ωστόσο, νεότερα δεδοµένα δείχνουν ότι µάλλον αυτό το σηµείο δεν υπάρχει και ότι για να φτάσουµε στο… στόχο περισσότερη σηµασία έχει το σηµείο στο οποίο διεγείρεται µια γυναίκα προκειµένου να κορυφώσει και όχι το σηµείο όπου βιώνει τον οργασµό, ο οποίος, είτε είναι κολπικός είτε κλειτοριδικός, πάντα συνοδεύεται από συσπάσεις των µυών του κόλπου.
Όταν το σεξ πονάει
Η επώδυνη σεξουαλική επαφή ή αλλιώς δυσπαρευνία στέκεται εµπόδιο στην επίτευξη του οργασµού. Αυτή µπορεί να οφείλεται σε κάποια φλεγµονή, όπως κολπίτιδα, µυκητίαση, τραχηλίτιδα, ενδοµητρίωση ή ακόµα και έρπητα των γεννητικών οργάνων. Επίσης, οι ανατοµικές ανωµαλίες από τραυµατισµούς, χειρουργικές επεµβάσεις ή ακτινοβολίες κ.λπ. µπορούν να προκαλέσουν πόνο κατά την επαφή. Τέλος, στην εµµηνόπαυση ενδέχεται λόγω της µείωσης των ορµονών και της υπολειτουργίας των ωοθηκών να υπάρξει ατροφία των γεννητικών οργάνων µε αποτέλεσµα το σεξ να πονάει. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να απευθυνθούµε στον γιατρό µας όσο το δυνατόν νωρίτερα.
Παθολογικά αίτια
Ορισµένες ασθένειες όπως ο διαβήτης, η υψηλή πίεση, οι νευροπάθειες, οι διαταραχές στα νεφρά, η αθηροσκλήρωση, η σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες χρόνιες παθήσεις που µειώνουν τη ροή του αίµατος προς τα γεννητικά όργανα µπορεί να δηµιουργούν διαταραχές της σεξουαλικής λειτουργίας και κατ’ επέκταση του οργασµού. Επίσης µπορεί να φταίνε και ορµονικές ή ενδοκρινικές διαταραχές αλλά και η αδυναµία της πυέλου (χαλαρό περίνεο) που µπορεί να συµβεί ύστερα από επαναλαµβανόµενους τοκετούς και συχνά οδηγεί και στην ακράτεια ή την ανάγκη για ούρηση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Στην τελευταία περίπτωση συστήνονται ειδικές ασκήσεις (Κέγκελ) υπό την καθοδήγηση του γιατρού που µπορούν να δυναµώσουν τους µυς της πυέλου.
Όταν φταίνε τα φάρμακα
Ορισµένες κατηγορίες φαρµάκων καταστέλλουν τη σεξουαλική ορµή ή µειώνουν τον τόνο των µυών που συµµετέχουν στον οργασµό. Το αντισυλληπτικό χάπι, για παράδειγµα, µπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική διάθεση, καθώς µειώνει την τεστοστερόνη που προκαλεί τη ροή του αίµατος στα γεννητικά όργανα. Επίσης η χρήση αντικαταθλιπτικών, ηρεµιστικών, υπνωτικών και αντιυπερτασικών χαπιών επιδρά αρνητικά. Σε αυτή την περίπτωση ρωτήστε τον γιατρό σας για να τροποποιήσετε τη φαρµακευτική σας αγωγή.
Για καλύτερους οργασµούς
• Συµβουλευτείτε τον γιατρό σας για θεραπεία τυχόν µολύνσεων και ερεθισµών του κόλπου, καθώς και για οτιδήποτε υποψιάζεστε ότι µπορεί να φταίει για την αδυναµία οργασµού.
• Αντιµετωπίστε τυχόν ψυχολογικά αίτια του προβλήµατος µε τη βοήθεια ψυχολόγου ή σεξολόγου.
• Κάντε τσεκ απ. Αν πάσχετε από κάτι χωρίς να το γνωρίζετε, θα το αποκαλύψει.
Η θεραπεία θα βελτιώσει όχι µόνο την υγεία σας αλλά και την ερωτική σας ζωή.
Μάθετε ότι…
• Κάποιες ουσίες που φτιάχνουν τη διάθεση, όπως το αλκοόλ, µπορεί να επηρεάσουν το νευρικό σύστηµα, οπότε, όσο κι αν ερεθιστεί κάποιος, ίσως να µην φτάσει στην κορύφωση.
Το κάπνισµα επίσης δυσχεραίνει τη ροή του αίµατος, αφού συµβάλλει στο «στένεµα» των αιµοφόρων αγγείων.
• Πολλές γυναίκες θεωρούν πως αν δεν έχουν οργασµό σε κάθε επαφή έχουν πρόβληµα. Ωστόσο η γυναίκα µπορεί να απολαµβάνει την επαφή και χωρίς την κορύφωση.
• Τυχόν σεξουαλικά προβλήµατα του συντρόφου, όπως αδυναµία στύσης ή πρόωρη εκσπερµάτιση, µπορούν να προκαλέσουν προβλήµατα οργασµού στη γυναίκα.
Για να φτάσει µια γυναίκα σε οργασµό απαιτείται χαλάρωση του σώµατος και του µυαλού, γι’ αυτό και η καλή ψυχολογία αποδεικνύεται ο καλύτερος σύµµαχος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!