Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ψυχολογίας


«Νέοι Ψυχολόγοι στην Ελληνική Πραγματικότητα: Οι Προβληματικές και η Δυναμική του Κλάδου»

21-23 Μαΐου 2010 Ρέθυμνο Κρήτης, Πανεπιστημιούπολη Γάλλου

 Ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Ψυχολογίας, στο πλαίσιο της συνεχής ανάπτυξης του αλλά και της αναγνώρισης του ρόλου του ως φορέα διαρκούς και δυναμικής δραστηριοποίησης σε θέματα που αφορούν τους Φοιτητές Ψυχολογίας σε όλη την Ελλάδα, διοργανώνει σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, το 2ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ψυχολογίας το 22-23 Μαΐου 2010 με θέμα «Νέοι Ψυχολόγοι στην Ελληνική Πραγματικότητα: Οι Προβληματικές και η Δυναμική του Κλάδου»,  στο Ρέθυμνο Κρήτης, στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου.

Με την εμπειρία του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φοιτητών Ψυχολογίας, που πραγματοποιήθηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2ο Συνέδριο θα ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν στην αγορά, προκειμένου το όραμα και οι προσδοκίες να γίνουν πραγματικότητα, με την  ενεργό συμμετοχή των μελών του Συλλόγου που αποτελούν την κινητήρια δύναμη και είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, πολύτιμη και απαραίτητη.
Στόχοι του Συνεδρίου  είναι οι εξής:
·         Να εδραιωθεί ο θεσμός του Πανελληνίου Συνεδρίου Φοιτητών Ψυχολογίας ανά 2 έτη, ξεκινώντας από το 2008
·         Να επεκτείνει την προσπάθεια  για τη δημιουργία ενός δικτύου μεταξύ των φοιτητών Ψυχολογίας στα τέσσερα Πανεπιστήμια
·         Να δοθεί η ευκαιρία σε φοιτητές να συμμετάσχουν στην οργάνωση και στην επιστημονική κατάρτιση του συνεδρίου
·         Να παρουσιαστούν και να συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τους φοιτητές Ψυχολογίας και να προταθούν τρόποι αντιμετώπισης μέσα από μία αμφίδρομη επικοινωνία με τους επαγγελματίες, σε όλα τα επίπεδα, ψυχολόγους
·         Η  επαφή με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, μέσω  προσκεκλημένων μελών της Ε.F.P.A. (European Federation of Psychology Associations’)  αλλά και της E.F.P.S.A. (European Federation ofPsychology Students’ Associations)
·         Γνωριμία με  τον εργασιακό χώρο ενός ψυχολόγου, τα θεραπευτικά πλαίσια και την αγορά εργασίας.
·         Να δημιουργηθούν οι συνθήκες, από τους μελλοντικούς επαγγελματίες, για τη βελτίωση του κύρους του Ψυχολόγου στην Ελλάδα

Το Συνέδριο απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας των τεσσάρων πανεπιστημιακών τμημάτων της χώρας και σε όποιον άλλο φοιτητή ψυχολογίας επιθυμεί να παρευρεθεί, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές συναφών κλάδων και επιστημών, σε μαθητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν την επιστήμη της ψυχολογίας, σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας αλλά είναι ανοιχτό και στο ευρύ κοινό.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή των χορηγών:
Χορηγοί
Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος A.E.  (Ο.Τ.Ε.)
Τμήμα Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης
Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.)


Χορηγοί Επικοινωνίας
Action Global Communications
Alpha fm 104.7
Cool fm 106.8
Κρήτη fm 101.5
Studio Ρέθυμνο 9.80 fm
Τηλεόραση Creta (Tv Creta)
Τηλεόραση Κύδων

Χορηγοί Προϊόντων
Θ.Κ. Σκαγιάς Α.Β.Ε.Ε.
Ρίο – Αφοί Σαββάκη Ο.Ε.


Χορηγός Ψυχομετρικών Εργαλείων
Orientum Ε.Π.Ε – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας


Χορηγός Μεταφοράς
Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Κρήτης Α.Ε. (ANEK Lines)


Για εγγραφές, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου sinedrio.gpsa.gr.


Προφίλ: Ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Ψυχολογίας (Σ.Ε.Φ.Ψ.) ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2006, μετά από μεγάλη και μακρόχρονη προσπάθεια μιας ομάδας φοιτητών σε τοπικό επίπεδο που σε σύντομο χρονικό διάστημα επέκτεινε τη δράση της πανελλαδικά και απέκτησε αιρετή διοίκηση το Μάιο του ίδιου έτους. Ο Σ.Ε.Φ.Ψ. είναι ανεξάρτητο, μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο φοιτητών ψυχολογίας.


Σκοποί
·         Ο συντονισμός, η αντιπροσώπευση και η ενίσχυση της συνεργασίας των φοιτητών όλων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ψυχολογίας για θέματα σπουδών και επαγγέλματος τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. 
·         Η ανάπτυξη και βελτίωση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης καθώς και της πρακτικής άσκησης των ψυχολόγων στην Ελλάδα, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις εκάστοτε απαιτήσεις. 
·         Η ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των Ελλήνων και Ευρωπαίων  φοιτητών Ψυχολογίας για θέματα σπουδών και επαγγέλματος. \
·         Η προώθηση της επιστημονικής συνεργασίας και η ανάπτυξη κριτικού διαλόγου ανάμεσα στους Έλληνες και τους Ευρωπαίους φοιτητές Ψυχολογίας. 
·         Η ενεργός συμμετοχή στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής πολιτικής καθώς και στις πρακτικές κατοχύρωσης του επαγγέλματος στα πλαίσια των φοιτητικών και επαγγελματικών ομοσπονδιών ψυχολόγων. 
·         Η ενθάρρυνση της  κινητικότητας των φοιτητών Ψυχολογίας στην Ευρώπη. 
·         Η προώθηση της συμμετοχής και δράσης των φοιτητών σε επιστημονικούς και  επαγγελματικούς συλλόγους.            

Κάθε προπτυχιακός και μεταπτυχιακός φοιτητής Ψυχολογίας στα υφιστάμενα ακαδημαϊκά Τμήματα Ψυχολογίας της χώρας (Πρόγραμμα Ψυχολογίας- Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ψυχολογίας -Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Ψυχολογίας-Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ψυχολογίας-Πανεπιστήμιο Κρήτης) αλλά και Έλληνες φοιτητές σε αντίστοιχα αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά τμήματα του εξωτερικού καλείται να μετέχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια.
Ο Σ.Ε.Φ.Ψ. αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο των Ελλήνων φοιτητών Ψυχολογίας στο εξωτερικό ως τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Φοιτητικών Συλλόγων Ψυχολογίας (European Federation of Psychology Students’ Associations-E.F.P.S.A.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...