Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Σεξ: Γιατί οι άνδρες χάνουν το … ενδιαφέρον τους!

Το «όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο», φαινόμενο που συνδέεται συνήθως με τις γυναίκες όταν δεν έχουν διάθεση για σεξ... αλλά τον τελευταίο καιρό η δικαιολογία χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από τους άνδρες...

Η έλλειψη, στον άντρα, του ενδιαφέροντος για το σεξ είναι «καμπανάκι» ότι κάτι είναι εκτός ισορροπίας. Έως 25% των ανδρών έχουν χαμηλή έως μηδενική σεξουαλική ορμή.

Τα προβλήματα με τη σεξουαλική υγεία και τη γονιμότητα σας μπορεί να επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής σας και τις προσωπικές σας σχέσεις.

Ανικανότητα και απώλεια της λίμπιντο
Πολλοί άνδρες, ειδικά καθώς περνάει η ηλικία, έχουν προβλήματα με:

την ανικανότητα (στυτική δυσλειτουργία)
την απώλεια της λίμπιντο (χάνει το ενδιαφέρον για σεξ)
την εκσπερμάτιση
τους όρχεις, αδυνατούν να παράγουν την κανονική ποσότητα της τεστοστερόνης.

Η ανικανότητα μπορεί να προκληθεί από:

αθηροσκλήρωση
υπέρταση
σακχαρώδης διαβήτης
κατάθλιψη
νεφρική ανεπάρκεια
σκλήρυνση κατά πλάκας
εγκεφαλικό επεισόδιο
αλκοολισμός
καρδιολογικά φάρμακα
ναρκωτικά

Η απώλεια της λίμπιντο μπορεί να συμβεί απο:

στρες
φάρμακα
ψυχιατρικά προβλήματα
καταστάσεις που μειώνουν τα επίπεδα των ανδρικών ορμονών
Οι ορμόνες
Η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα είναι δύο σημαντικές ορμόνες του φύλου, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σεξουαλική λειτουργία.

Είναι γνωστό ότι οι άνδρες παράγουν περισσότερη τεστοστερόνη από τις γυναίκες, ενώ οι γυναίκες παράγουν περισσότερα οιστρογόνα. Ορμονικές διαταραχές μπορεί να προκαλέσουν δραστικές αλλαγές στην ικανότητα και το ενδιαφέρον για το σεξ.

Η πρόωρη γήρανση, κάποια φάρμακα και χρόνιες ασθένειες μπορεί να είναι η αιτία για ορμονικές διαταραχές.

Οι παθήσεις της καρδιάς, ο Διαβήτης, η Κατάθλιψη, η Παχυσαρκία και οι Διαταραχές του Νευρικού Συστήματος προκαλούν χαμηλή σεξουαλική απόδοση.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις παραπάνω διαταραχές.

Τα συμπληρώματα της διατροφής όπως:

Το Σελήνιο, το οποίο βρίσκεται στους όρχεις και στον προστάτη αδένα, συμβάλει στην σεξουαλική λειτουργία των ανδρών. Τροφές πλούσιες σε σελήνιο είναι το βούτυρο, η ρέγκα, ο τόνος, το φύτρο του σιταριού και του πίτουρου, οι ξηροί καρποί, η μαγιά της μπύρας, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, και το σουσάμι.

Το Μαγγάνιο, το οποίο βρίσκεται στους ξηρούς καρπούς και στα δημητριακά ολικής αλέσεως, αποτελεί απαραίτητο ιχνοστοιχείο για την «απομάκρυνση» της ανδρικής ανεπάρκειας.

Ο Ψευδάργυρος, θεωρείται ζωτικής σημασίας για την παραγωγή της τεστοστερόνης. Ανεπάρκειά του μπορεί να οδηγήσει σε «ανίσχυρα – αδύναμα» σπερματοζωάρια, καθώς και μειωμένο αριθμό τους. Ο ψευδάργυρος βοηθά επίσης για την προστασία από την τοξικότητα του καδμίου που μπορεί να οδηγήσει σε ανικανότητα. Η τοξικότητα του καδμίου είναι συχνή στους καπνιστές.
Η ικανότητα ενός ανθρώπου να απορροφήσει τον ψευδάργυρο μειώνεται με την ηλικία, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τον καφέ και το κάπνισμα, καθώς και από λοιμώξεις.

Καλές πηγές τροφίμων που περιέχουν ψευδάργυρο είναι η κολοκύθα, ο ηλίανθος, τα θαλασσινά (ιδίως στρείδια), τα εντόσθια, η μαγιά της μπύρας, η σόγια, τα μανιτάρια, η ρέγγα, τα αυγά, το φύτρο του σιταριού, και το κρέας.

Η Βιταμίνη Ε, την οποία την βάφτισαν "βιταμίνη σεξ», λειτουργεί μαζί με το σελήνιο ως αντιοξειδωτικό.
Όταν το πέος είναι σε στύση τα αγγεία του είναι διασταλμένα και με το αίμα μεταφέρεται ζωτικής σημασίας οξυγόνου. Η βιταμίνη Ε βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου και αποτρέπει την οξείδωση του. Τροφές που περιέχουν Βιταμίνη Ε είναι τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα αυγά, το φύτρο του σιταριού, τα εντόσθια, οι γλυκοπατάτες, και τα φυλλώδη λαχανικά.

Η Βιταμίνη C, είναι σημαντικότατη για το σεξ, ιδιαίτερα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Αν υπάρχει έλλειψή της αντιρροπιστικά ο οργανισμός μας θα «κλέψει» από άλλους ιστούς του σώματος. Αν όμως υπάρχει γενικότερη έλλειψη της βιταμίνης C, σεξουαλική ορμή θα μειωθεί ή και θα εξαφανιστεί. Βιταμίνη C περιλαμβάνουν τα εσπεριδοειδή, οι φράουλες, το μπρόκολο, οι ντομάτες, τα πράσινα λαχανικά το πιπέρι.

Η Βιταμίνη Α που συμβάλει στη διατήρηση του ορχικού ιστού, βρίσκεται στο συκώτι, στα αυγά, τα λαχανικά, τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, επηρεάζουν την παραγωγή της τεστοστερόνης. Η έλλειψή τους συμβάλει στην υπολειτουργία του θυρεοειδή και των επινεφριδίων, (αδένες που παράγουν 98 τοις εκατό της ενέργειας του σώματος), με αποτέλεσμα την εύκολη κόπωση και την μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.
Οι καλύτερες πηγές των βιταμινών του συμπλέγματος Β είναι η μαγιά της μπύρας, το συκώτι, και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Τα συμπτώματα σεξουαλικής ανεπάρκειας είναι:

Χαμηλή σεξουαλική ορμή
Η υπερπλασία του προστάτη
Η κόπωση
Προληπτικά μέτρα, όπως η γενική υγιεινή διατροφή, ο τρόπος ζωής και η άσκηση είναι τα κλειδιά για την αποκατάσταση της σεξουαλικής υγείας σας. Ωστόσο, ένα πρόγραμμα συμπληρωμάτων θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε την «νεανική σας» διάθεση για σέξ πολύ πιο γρήγορα!

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι που μπορούν να αντιμετωπίσουμε και τις δύο καταστάσεις…
frappedoupoli.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...