Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Τι κρύβεται πίσω από την κόπωση

Δώσατε μάχη για να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί; Νιώθετε μια συνεχή και ανεξήγητη κόπωση; Αυτό μπορεί να μην είναι απλώς αποτέλεσμα του τρόπου ζωής σας. Η κόπωση όταν συνδυάζεται με άλλα συμπτώματα, μπορεί να είναι ένα...
καμπανάκι συναγερμού που δεν πρέπει να παραβλέψουμε.

Κόπωση με ξηρότητα στο στόμα, δυσκοιλιότητα ή διάρροια: Αν παίρνετε φάρμακα για κάποια αλλεργία και συγκεκριμένα αντισταμινικά, τότε αυτά μπορεί να είναι η αιτία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι έρευνα του 2007 έδειξε ότι τα τρία τέταρτα των φοιτητών που έπαιρναν φάρμακα για αλλεργίες, είχαν χειρότερες επιδόσεις στις εξετάσεις.

Κόπωση, αδυναμία και μυϊκοί πόνοι με απώλεια μαλλιών, οστικής μάζας και λίμπιντο: Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Espresso», στους άνδρες η αιτία αυτής της κατάστασης μπορεί να είναι τα χαμηλά επίπεδα της ορμόνης τεστοστερόνης. Ο υπογοναδισμός, όπως ονομάζεται αλλιώς αυτή η κατάσταση, δεν είναι γνωστό από τι προκαλείται, ωστόσο ενδέχεται να είναι γενετικής αιτιολογίας.

Σωματική εξουθένωση, ελαφρά προβλήματα όρασης, συχνή δίψα και συχνές λοιμώξεις: τα συμπτώματα αυτά μπορεί να οφείλονται σε μη διαγνωσμένο διαβήτη τύπου 2 που οφείλεται κατά κανόνα στην παχυσαρκία. Αυτή η νόσος καθιστά το σώμα ανίκανο να παράγει αρκετή ινσουλίνη για τις ανάγκες του ή να αξιοποιήσει σωστά την ινσουλίνη που παράγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...