Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

"Θεραπεύοντας τις πληγές ενός χωρισμού" στο βιβλιοπωλείο Π.Κυριακίδης

Το βιωματικό βιβλίο της Μπάρμπαρα Λη Σλήμον, με τίτλο «Θεραπεύοντας τις πληγές ενός χωρισμού», παρουσιάστηκε από τις εκδόσεις Ακρίτας, στο βιβλιοπωλείο του εκδοτικού οργανισμού «Π. Κυριακίδης».

Πρόκειται για την πραγματική ιστορία της συγγραφέως Μπάρμπαρα Λη, η οποία ύστερα από 30 χρόνια γάμου καλείται να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες ενός διαζυγίου. Νοσηλεύτρια και βαθιά θρησκευόμενη η ίδια, μοιράζεται με τον αναγνώστη τη διαδικασία της ίασης μέσα από δεκαεπτά κεφάλαια, αναλύοντας τα ζητήματα των παιδιών, των οικονομικών και των συγγενών. Εντυπωσιακό είναι πως κάθε κεφάλαιο τελειώνει με μία σύντομη προσευχή που βοηθά τον αναγνώστη να θέσει την εμπειρία του ενώπιον του Κυρίου.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν η καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Χριστίνα Βάγια, ο πατέρας Αντώνιος Καλλιγέρης, υπεύθυνος νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο θεολόγος και μουσικολόγος Ηλίας Λιάμης, οι οποίοι με προσωπικά τους κείμενα προλογίζουν τη νέα έκδοση. Συντονιστής της εκδήλώσης ήταν ο εκδότης του Ακρίτα Δημήτρης Κόκκινος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η καθηγήτρια Χριστίνα Βάγια χαρακτήρισε το «Θεραπεύοντας τις πληγές ενός χωρισμού» μία «εμπειρική κατάθεση ψυχής που είναι γραμμένη με απόλυτη ειλικρίνεια και απλότητα, ενώ δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες, αλλά και σε άντρες».

Ο θεολόγος Ηλίας Λιάμης ξεκαθάρισε πως το βιβλίο δεν δίνει λύσεις, αλλά αφορά τη βιωματική εμπειρία μιας γυναίκας που κατάφερε να αναγνωρίσει ότι το διαζύγιο ήταν το πρώτο βήμα στο ταξίδι για να βρει τον εαυτό της και μπορεί για πολλούς να αποτελέσει παράδειγμα ζωής.

Η παρουσίαση έκλεισε με τον πατέρα Αντώνιο Καλλιγέρη, ο οποίος έδωσε στο κοινό την ευκαιρία να εκθέσει -υπό μορφή διαλόγου- τις απόψεις του για τα αίτια του χωρισμού και τις επιπτώσεις του.
ΕΛΕΑΝΑ-ΖΩΗ ΡΟΥΣΣΟΥ
Φώτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...