Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Μήπως είναι καιρός για..ερωτική... αναβάθμιση;

Αποδέχεσαι πλήρως το γεγονός ότι οι εποχές, η μόδα και οι επιθυμίες σου αλλάζουν. Γιατί, λοιπόν, επιμένεις στις ίδιες «συνταγές» σε ό, τι αφορά στην ερωτική σου ζωή; «Η καθημερινότητα των συντροφικών σχέσεων είναι εξαιρετικά ρευστή.
Επομένως, πολλά πράγματα που ίσχυαν παλιότερα για τις ερωτικές σχέσεις δεν βρίσκουν εφαρμογή στη σημερινή εποχή», υποστηρίζει η δρ. Pepper Schwartz, σύμβουλος σχέσεων.
Για να καταλάβεις τι εννοούμε, πήραμε 4 διαδεδομένες ερωτικές συμβουλές, που είναι πια παρωχημένες, και τις αντικαταστήσαμε με βάση τα νέα δεδομένα.
H παραδοσιακή συμβουλή
Κάνε σεξ μόνο όταν πραγματικά το θέλεις.
Ο νέος κανόνας
Πολλές φορές, τρώγοντας έρχεται η όρεξη.
«Η ιδέα του ότι πρέπει να έχεις διάθεση για να κάνεις σεξ είναι ψευδής», υποστηρίζει η δρ.Sandra Leiblum. Πράγματι, οι γυναίκες προσδίδουν στο σεξ μία μαγική διάσταση: πρέπει να γίνεται τη σωστή στιγμή, με το σωστό άτομο, στο τέλειο μέρος. Επιπλέον, πρέπει να νιώθουν έντονη έλξη και επιθυμία. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, το ερωτικό παιχνίδι συχνά εντείνει την επιθυμία. Κι αυτό γιατί, κατά τη διάρκειά του, εκκρίνεται οκυτοκίνη, η λεγόμενη ορμόνη της αγάπης, που δημιουργεί το αίσθημα της οικειότητας, καθώς και τεστοστερόνη η οποία, με τη σειρά της, ενισχύει την ερωτική διέγερση. Άλλωστε, πολλές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η τεστοστερόνη παραμένει σε υψηλά επίπεδα ακόμα και μετά το τέλος της συνουσίας.
H παραδοσιακή συμβουλή
Πρέπει να του λες ότι τον αγαπάς κάθε μέρα.
Ο νέος κανόνας
Μην κάνεις το «σ' αγαπώ» να φαίνεται αγγαρεία.
Αν τους λες ότι τον αγαπάς ανάμεσα σε συζητήσεις για τους λογαριασμούς που εκκρεμούν ή στο τηλέφωνο αντί για καλημέρα, η σημασία της φράσης χάνει την αξία της. Υπάρχουν λιγότερο βαρετοί τρόποι για να εκδηλώσεις τα συναισθήματά σου. Δοκίμασε να του κάνεις κομπλιμέντα ή να του δείχνεις πόσο εκτιμάς όλα όσα κάνει για εσένα (π.χ. «Με προσέχεις τόσο πολύ!»). Λειτουργούν ως διαπιστευτήρια της αγάπης σου για εκείνον χωρίς να γίνεσαι φορτική.
H παραδοσιακή συμβουλή
Αν τον έχεις απατήσει πρέπει να του το πεις.
Ο νέος κανόνας
Η ειλικρίνεια δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση.
«Η αποκάλυψη ενός τέτοιου γεγονότος μπορεί να σε απαλλάξει από τις Ερινύες, αλλά μόνο προσωρινά» διατείνεται ο Δρ. Robi Ludwig, ψυχοθεραπευτής. Θα πρέρπει να έχεις στο μυαλό σου ότι η παραδοχή της απιστίας συνήθως έχει άσχημα αποτελέσματα. Αν θεωρείς ότι είσαι σε θέση να βάλεις τέρμα στις παράλληλες «δραστηριότητές» σου και να αντιμετωπίσεις τη δυσλειτουργική σχέση που σε έριξε στην αγκαλιά ενός άλλου άντρα, δεν χρειάζεται να ομολογήσεις τίποτα. Γιατί να τον πληγώσεις, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει κανένας λόγος;
H παραδοσιακή συμβουλή
Δεν πρέπει να προσποιείσαι ότι έχεις οργασμό.
Ο νέος κανόνας
Μια επιτηδευμένη «παράσταση» μία στο τόσο δεν βλάπτει κανέναν.
Αν η σεξουαλική σας ζωή είναι παραπάνω από ικανοποιητική, τότε δεν πειράζει αν προσποιείσαι καμιά φορά. «Οι γυναίκες υποκρίνονται όταν είναι κουρασμένες. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ήρθε το τέλος της σχέσης», λέει η δρ. Fullbright. Απλά, είναι ένας τρόπος για να ικανοποιήσουν το σύντροφό τους χωρίς να μπουν στη διαδικασία να συζητήσουν αυτό το τόσο λεπτό θέμα μαζί του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απολαμβάνουν την ερωτική επαφή. Όμως η κορύφωση δεν γίνεται να είναι πάντα κομμάτι της. Ωστόσο, αν η έλλειψη οργασμού είναι δεδομένη, τότε είναι καλύτερο να σταματήσεις τις παραστάσεις για να του περάσεις το μήνυμα. Μπες στη διαδικασία να του επικοινωνήσεις τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις σου για να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να χτυπήσεις... κόκκινο!
Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια
Τρεις διαδεδομένες αντιλήψεις που δεν έχουν περάσει τυχαία από γενιά σε γενιά.
1. «Απόφυγε τη συγκατοίκηση πριν το γάμο»
Σύμφωνα με έρευνες, οι πιθανότητες να σου ζητήσει να παντρευτείτε μειώνονται εφόσον συζείτε. Επίσης, τα ζευγάρια που συγκατοικούν δηλώνουν λιγότερο ικανοποιημένα από τη σεξουαλική τους ζωή.
2. «Μην παραδοθείς στην έλξη που νιώθεις από το πρώτο ραντεβού»
Μπορεί να μη σου αρέσει αλλά, στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, ισχύουν ακόμα τα παραδοσιακά στερεότυπα. Οι περισσότεροι άντρες συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μια κοπέλα που είναι διατεθειμένη να κάνει έρωτα από το πρώτο ραντεβού, μάλλον δεν κάνει για... σπίτι. Εξάλλου, αν του αρέσεις μπορεί να περιμένει.
3. «Το καλό σεξ, όπως και το κρασί, θέλει το χρόνο του»
«Τα ερωτικά σου αντανακλαστικά εξελίσσονται όσο αναπτύσσεται η εμπιστοσύνη που εναποθέτεις στη σχέση σου», υποστηρίζει η δρ. Fullbright. Η οικειότητα που δημιουργείται ανάμεσα σε εσένα και το σύντροφό σου, ενισχύει την επιθυμία σας για πειραματισμό στον ερωτικό τομέα, πράγμα που κρατάει τη σχέση σας σε συνεχή εγρήγορση.

myself.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...