Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Με τις μαμάδες τους ζουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι μέχρι 34 ετών

Το 46% των νέων, ηλικίας 18-34 ετών, ζούν με τους γονείς τους στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα της Εurostat που αναφέρεται στο 2008, το ποσοστό αυτό αυξάνει στις νοτιοευρωπαϊκές και ανατολικοευρωπαϊκές χώρες και μειώνεται στις βορειοευρωπαϊκές.
Η έρευνα της Eurostat εξηγεί ότι στο πσοστό αυτό περιλαμβάνονται κυρίως οι νέοι 18-24 ετών που αφιερώνονται στις σπουδές.
Κατά την έρευνα......τα υψηλότερα ποσοστά νέων (ηλικίας 18-34 ετών) που ζούν με τους γονείς τους παρουσιάζουν η Σλοβακία, Σλοβενία, Μάλτα, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ιταλία και Ελλάδα, ενώ τα χαμηλότερα η Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Ολλανδία, Γαλλία, Βρετανία, Βέλγιο και Γερμανία.

Τα κορίτσια εμφανίζονται πιο αυτόνομα, ενώ τα αγόρια δείχνουν να βολεύονται στις εξυπηρετήσεις της οικογένειας - έτσι σε ένα μέσο όρο το 39,4% των νέων γυναικών (ηλικίας 18-34 ετών) επιλέγει να ζεί με τους γονείς, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άντρες ξεπερνά το 51%. Μεγάλο είναι το χάσμα στη Φινλανδία και τη Βουλγαρία, ενώ μικρή διαφορά παρουσιάζεται ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες στη Σλοβακία, Σουηδία, Ισπανία και Σλοβενία.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...