Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Πώς η άσκηση μπορεί να ενισχύσει τον εγκέφαλο;

Μπορεί η άσκηση να κάνει τον εγκέφαλο πιο fit; Αυτό το ερώτημα ενέπνευσε μια νέα μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα των The New York Times. Η επιστημονική ομάδα της Νότιας Καρολίνας εξέτασε κατά πόσο η άσκηση μπορεί να διεγείρει την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων.
Οι ερευνητές στηρίχθηκαν στο γεγονός πως η άσκηση αναδιαμορφώνει τους μύες, καθιστώντας τους πιο ανθεκτικούς στην κούραση. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της άσκησης παρατηρείται αύξηση του αριθμού των μιτοχονδρίων – των εργοστασίων ενέργειας του κυττάρου- με αποτέλεσμα όσο περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός των μικρών βιολογικών εργοστασίων των μυϊκών κυττάρων, τόσο πιο ανθεκτικοί γίνονται οι μύες στην κούραση.
Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση μπορεί να πυροδοτεί τη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Έτσι, οι επιστήμονες στη Νότια Καρολίνα έψαξαν να διαπιστώσουν κατά πόσο η άσκηση μπορεί να επηρεάσει τα εγκεφαλικά κύτταρα με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που η άσκηση ενισχύει τους μύες.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...