Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Ο γάμος ωφελεί περισσότερο τους άνδρες

Ο γάμος  ωφελεί περισσότερο τους άνδρες, παρά τις γυναίκες. Αυτό υποστηρίζει νέα μελέτη και μάλιστα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της, οι γυναίκες που είναι επτά έως εννέα χρόνια νεότερες από τον άνδρα τους, έχουν 20% μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας, από ότι αν ήταν συνομήλικες του συζύγου.

Η μελέτη δείχνει ότι οι άνδρες, οι οποίοι παντρεύονται νεαρότερη γυναίκα, ζουν περισσότερα χρόνια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο γάμος γενικά αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, αλλά όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας, η επίπτωσή της στο προσδόκιμο ζωής είναι διαφορετικά στα δύο φύλα.

 Ο γάμος με νεαρότερο άνδρα «κλέβει» χρόνια από μια γυναίκα, ενώ ο γάμος με νεαρότερη γυναίκα «προσθέτει» χρόνια στον άνδρα.

Το μυστικό για περισσότερα χρόνια ζωής για μια γυναίκα, είναι ο γάμος με κάποιον που έχει περίπου την ίδια ηλικία με αυτήν. Όσο μικρότερος είναι ο σύζυγός από την ίδια, τόσο λιγότερο αναμένεται να ζήσει μια γυναίκα κατά μέσο όρο, ενώ το ίδιο ισχύει -αλλά σε μικρότερο ποσοστό- ακόμα και αν ο σύζυγός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη, όσο μεγαλύτερη ηλικιακή «ψαλίδα» υπάρχει σε ένα ζευγάρι, τόσο αυτό αποβαίνει σε βάρος της γυναίκας από άποψη προσδόκιμου ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...