Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Σίγουρα θέλεις να συζήσετε;

Τι πρέπει να σκεφτείς πριν κάνεις το βήμα!


Πήρες τη μεγάλη απόφαση να μείνετε μαζί; Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις που πρέπει να κάνεις για να είσαι σίγουρος/η ότι έκανες τη σωστή επιλογή!


1. Τι γνώμη έχετε και για το θεσμό του γάμου;
 Για κάποιους είναι ο προάγγελος του γάμου, ενώ για κάποιους άλλους είναι απλώς μια προσωρινή απόφαση που αφορά καθαρά το παρόν. Βεβαιώσου ότι θέλετε και οι δύο το ίδιο και κανείς από εσάς δε φοβάται την περαιτέρω δέσμευση. «Το να συζείς σημαίνει διαφορετικά πράγματα για τον καθένα», αναφέρουν οι ψυχολόγοι.


2.   Ποιος θα πληρώνει τους λογαριασμούς και ποιος θα αναλάβει τις δουλειές του σπιτιού;
Αυτοί είναι οι δύο πιο συχνοί λόγοι καβγάδων μέσα στο ζευγάρι. Ο διαχωρισμός των ρόλων θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος, να ικανοποιεί και τα δύο μέλη και να καθοριστεί από την αρχή. Κανείς μας δε μπορεί να γνωρίζει πώς κάνει ο σύντροφός του δουλειές ή πώς τακτοποιεί τους λογαριασμούς του προτού συγκατοικήσει μαζί του.

3. Πώς τσακώνεστε;
Ο τρόπος που τα ζευγάρια επιλέγουν να τσακωθούν επηρεάζει σημαντικά τη σχέση τους. Στην αρχή, έχουμε την τάση να ωραιοποιούν συμπεριφορές των συντρόφων μας. Επίσης, κάτι που φαίνεται μικρό τώρα μπορεί στη συνέχεια να γίνει ένα πολύ ενοχλητικό, που δύσκολα θα καταφέρεις να ανεχτείς,

4. Πώς θα πάμε τη σεξουαλική μας ζωή ένα βήμα πιο πέρα;
Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι με την πάροδο του χρόνου τα ζευγάρια χάνουν το σεξουαλικό ενδιαφέρον τους. Το ότι γνωρίζεις τον σύντροφό σου καλά δε σημαίνει ότι θα τον βαρεθείς. Το αντίθετο μάλιστα. Γνωρίζεις πολύ καλά τι είναι αυτό που τον ξεσηκώνει και πώς να του το δώσεις. Κανονίζοντας ραντεβού εκτός σπιτιού, όπως τον πρώτο καιρό που γνωριστήκατε, και με ερωτικές βραδιές στο σπίτι, θα κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον του συντρόφου σου.

5. Που να πάω για να έχω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου;
Είναι ένα από τα βασικά πράγματα που θα πρέπει να σκεφτεί κάποιος προτού συζήσει ακόμα και προτού συγκατοικήσει. Λίγος χρόνος για εμάς είναι ό, τι πολυτιμότερο για την ψυχική μας ηρεμία. Αν δεν είσαι από τους τυχερούς που έχουν μεγάλο σπίτι και μπορούν να απομονωθούν σε κάποιο δωμάτιο, τότε μάλλον θα πρέπει να αναζητήσεις τη «απομόνωσή σου» εκτός. Ίσως μπορείς να ξεκινήσεις μαθήματα yoga ή να πηγαίνεις συχνά σε κάποιο μέρος που σε ηρεμεί. Μη νιώθεις τύψεις αν δε θες να είσαι συνεχώς με το σύντροφό σου. Δεν είναι εγωιστικό, αλλά αντίθετα είναι πολύ υγιές.

faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...