Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

«Οι άντρες λένε περισσότερα ψέματα από τις γυναίκες»


Οι άντρες λένε περισσότερα ψέματα από τις γυναίκες, επιβεβαιώνει νέα έρευνα Βρετανών,καταρρίπτοντας το μύθο ότι το ψέμα είναι γένους θηλυκού.

Το αποτέλεσμα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 3.000 Βρετανούς, έδειξε ότι ο μέσος άνδρας λέει ψέματα 3 φορές την ημέρα, ενώ οι γυναίκες είναι… πιο ειλικρινείς καθώς ψεύδονται 2 φορές την ημέρα!

Το πιο σύνηθες ψέμα των γυναικών είναι το «είμαι καλά», προκειμένου να κρύψουν τα πραγματικά τους συναισθήματα, αλλά και το … «έχω πονοκέφαλο» για να αποφύγουν ότι δεν θέλουν.

Στην κορυφή της λίστας με τα ψέματα των ανδρών φιγουράρει η «ποσότητα του αλκοόλ» που κατανάλωσαν το προηγούμενο βράδυ αλλά και το ότι δεν έχουν «σήμα στο κινητό».

Το πρόσωπο στο οποίο και τα δύο φύλα λένε τα περισσότερα ψέματα είναι η μητέρα τους, ενώ το 84%  υποστηρίζουν ότι υπάρχουν «αποδεκτά» ψέματα και το  75% ότι δεν είναι κακό να πει κανείς ένα αθώο ψεματάκι για να προστατεύσει τα αισθήματα του άλλου.

 Η έρευνα πάντως υποστηρίζει ότι οι γυναίκες νιώθουν περισσότερες τύψεις για τα ψέματα τους αν και είναι πιο... δημιουργικές και επιδέξιες στα ψέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...