Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ο κήπος που ανακουφίζει

Εχετε πόνο, αίσθηση καούρας ή χρειάζεστε κάτι για να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε; Ξεχάστε το φαρμακείο και δοκιμάστε αυτά που έχει να σας δώσει ο κήπος σας! Συνταγές φυσικών «φαρμάκων» που προτείνουν οι ειδικοί των βοτάνων για την αντιμετώπιση μιας ευρείας γκάμας προβλημάτων υγείας.


Επιδερμίδα

Δεν χρειάζεται να βάλετε οπωσδήποτε μια πανάκριβη κρέμα για να εξασφαλίσετε την ιδανική ενυδάτωση στην επιδερμίδα σας. Μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση αποτελεί το μείγμα αμυγδαλέλαιου και νερού. Θερμάνετέ το σε ένα κατσαρολάκι με βρώμη που βοηθάει στον καθαρισμό της επιδερμίδας και με κερί μέλισσας, έναν φυσικό γαλακτοματοποιητικό παράγοντα. Βάλτε το μείγμα στο μπλέντερ και χρησιμοποιείστε το σαν κρέμα. Επίσης ευεργετικά συστατικά είναι η αλόη, αλλά και τα άνθη καλένδουλας.


Πεπτικό
Το χαμομήλι, το μάραθο και η μέντα μπορούν να καταπραΰνουν το στομάχι. Ειδικά η μέντα περιέχει ουσίες που μειώνουν τους σπασμούς και αποκαθιστούν τη λειτουργία του εντέρου. Ενας τρόπος να επωφεληθεί κανείς είναι να τα αφήσει για περίπου δύο εβδομάδες μέσα σε βότκα. Με την ίδια τεχνική καλό είναι να συνδυάσετε και την αγγελική με χαμομήλι.


Ανοσοποιητικό σύστημα

Η εχινάκεια έχει αποδειχθεί και επιστημονικά ότι μειώνει τις πιθανότητες να εκδηλώσουμε κάποιο κρυολόγημα. Μπορεί κανείς να τη βρει ως φυτό, να την πλύνει και να την ψιλοκόψει μέσα σε βότκα. Αν όμως είστε αλλεργικοί σε αυτό το φυτό, εναλλακτική λύση είναι η ανάμειξη τσουκνίδας με μέλι σε βραστό νερό. Η τσουκνίδα περιέχει χημικές ουσίες με αντισταμινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.


Βήχας και κρυολογήματα

Το αγιόκλημα, που είναι αντιφλεγμονώδες και αντισηπτικό, μπορεί να αποτελέσει και ένα ήπιο αναλγητικό για τους ερεθισμένους λαιμούς και τον πονοκέφαλο. Μπορεί να συνδυαστεί με γιασεμί για ένα ευεργετικό ρόφημα. Εναλλακτικά, καταναλώστε θυμάρι ή σκόρδο που έχουν αντιβιοτικές ιδιότητες. Αυτά βοηθούν στην αντιμετώπιση της καταρροής και στην ανακούφιση των βρόγχων. Βάλτε τα σε λάδι και στη συνέχεια βράστε τα με λίγο κερί μέλισσας. Με αυτό το μίγμα κάντε εντριβές στο στήθος.


Μύες και αρθρώσεις

Η κουρκουμίνη μπορεί να καταπραΰνει την αρθρίτιδα καθώς και την ψωρίαση. Ενας τρόπος εφαρμογής της μεθόδου είναι να το ψιλοκόψετε και να το σιγοβράσετε με πιπέρι, δημιουργώντας έτσι ένα είδος τσαγιού. Αν οι αρθρώσεις σας έχουν οίδημα, τότε το ξύδι μπορεί να αποδειχθεί πολύ ευεργετικό. Αναμίξτε το με αρτεμισία και αχιλλεία και φτιάξτε μια κομπρέσα.


Ψυχολογικές και ορμονικές διαταραχές

Πνίξτε τα άγχη σας σε μια σούπα. Το νεροκάρδαμο περιέχει ένα σωρό συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας καθώς και μεγάλες ποσότητες σιδήρου και βιταμίνης C. Ψιλοκόψτε νεροκάρδαμο, φρέσκα κρεμμύδια, σκόρδο και τζίντζερ και βράστε τα σε μια κατσαρόλα με πατάτες. Κάντε τα πουρέ και απολαύστε τα. Επίσης, ένα αφέψημα που φτιάχνει τη διάθεση μπορεί να φτιαχτεί με 50 γραμμάρια βαλσαμόχορτου, 50 γραμμάρια εσάνς λεμονιού και αποξηραμένα άνθη λάιμ.

Για το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο το καλύτερο φάρμακο είναι ένα μίγμα από 30 γραμμάρια αλχημίλλης και ίδια ποσότητα άνθη λάιμ με 15 γραμμάρια άνθη αχιλλείας και άλλα 15 γραμμάρια του αρωματικού φυτού skullscalp baical, που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με βότανα και σε ομοιοπαθητικά φαρμακεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...