Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Το καλό σεξ αρχίζει μετά τα 40 χρόνια

ΛΟΝΔΙΝΟ Oλοι όσοι μελαγχολούν με τη σκέψη ότι η έντονη σεξουαλική ζωή σταμάτησε στα... φοιτητικά τους χρόνια κάνουν λάθος. Νέα βρετανική έρευνα ισχυρίζεται τώρα ότι το καλό σεξ αρχίζει στα σαράντα.

Η μελέτη, που διενεργήθηκε σε συνολικά 26.000 άντρες και γυναίκες άνω των 40 ετών, σε 29 διαφορετικές χώρες, έδειξε ότι έχουμε κάθε λόγο να ευελπιστούμε ότι η σεξουαλική μας ζωή δεν σταματά στα 30, την ηλικία που πιστευόταν παλιότερα πως ήταν το αποκορύφωμα της ανθρώπινης λίμπιντο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 88% των Βρετανών άνω των 40 απάντησε ότι η σχέση με τον σύντροφό του ήταν εξαιρετικά ικανοποιητική σε ερωτικό επίπεδο, ενώ το 94% είπε ότι ο σύντροφός του το κάλυπτε απολύτως σε σεξουαλικό και σε συναισθηματικό επίπεδο.

Από τη μελέτη φαίνεται ότι οι γυναίκες άνω των 40 ετών έχουν πολύ πιο έντονους οργασμούς σε σχέση με νεότερες γυναίκες.

«Οταν είμαστε νεότεροιτο μόνο που σκεφτόμαστε είναι απλώς να κάνουμε σεξ, με τον οργασμό να είναι ο μόνος ορατός στόχος. Μεγαλώνοντας όμωςμαθαίνουμε να εκτιμάμε και άλλα πράγματα στη σεξουαλική διαδικασία. Τα συναισθήματα, η πορεία έως τον οργασμό και τα ΄΄θέλω΄΄ του άλλου,όλα αυτά είναι στοιχεία που βελτιώνουν την ερωτική ζωή» λέει η βρετανίδα σεξοθεραπεύτρια και σύμβουλος σχέσεων Τζούλια Κόουλ. «Οσο περισσότερο καιρό είμαστε σε μια σχέση με έναν σύντροφο, τόσο καλύτερη γίνεται στην πορεία η σεξουαλική μας ζωή, αφού μαθαίνουμε τον άλλον και δενόμα στε σε κάθε επίπεδο μαζί του». Σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει πλέον καταρριφθεί πανηγυρικά και το στερεότυπο που υποστηρίζει ότι η σεξουαλική μας ζωή καταστρέφεται από τη λεγόμενη κρίση της μέσης ηλικίας.

«Οταν είμαστε στα 30 μας σκεφτόμαστε με τρόμο:Πώς είναι δυνατό να μείνω με τον ίδιο άνθρωπο για όλη μου τη ζωή; Δεν θα βαρεθώ; Πώς θα κρατήσω το πάθος ζωντανό και άσβεστο; Κι όμως, τα περισσότερα ζευγάρια άνω των 40 παραδέχονται ότι η κοινή τους ζωή μόνο βαρετή δεν είναι» λέει ηκυρία Κόουλ καταλήγοντας ότι «με τους σύγχρονους ρυθμούς ζωήςη κρίση της μέσης ηλικίας δεν συμβαίνει πια στα 40,αλλά πολύ νωρίτερα.Η χειρότερη ηλικία για τον σύγχρονο άνθρωπο είναι λίγο μετά τα 30.Τότε είναι που βγαίνουν στην επιφάνεια όλες εκείνες οι ψυχολογικές δυσλειτουργίες που προκαλούν πρόβλημα στη σεξουαλική και συναισθηματική μας ζωή».
Μπορούμε λοιπόν να είμαστε αισιόδοξοι. Τίποτα δεν τελειώνει στα 30, πόσο μάλλον η σεξουαλική μας ζωή. Φαίνεται ότι ακόμη και στα 40 έχουμε αρκετές περιοχές να εξερευνήσουμε στον έρωτα, κορυφές που δεν έχουμε πατήσει ακόμη, όπως δείχνουν έρευνες σε ζευγάρια άνω των 60, τα οποία δηλώνουν πολύ μεγάλη ικανοποίηση από τη σεξουαλική ζωή τους.

Το συμπέρασμα; «Αν καταφέρατε και βγήκατε αλώβητοι από την κρίση των 30 και διατηρήσατε τη σχέση σας ζωντανή,τότε ενδέχεται να περάσατε αβρόχοις ποσί την κρίση της μέσης ηλικίας και να μην το καταλάβατε καν.Τώρα ήρθε η ώρα να κάνετε πραγματικά υπέροχο σεξ στη ζωή σας» λένε οι ερευνητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...