Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Λύθηκε το μυστήριο του κεραυνοβόλου έρωτα

Μόλις ολίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου. Τόσα χρειάζεται ένας άνδρας προκειμένου να «ερωτευθεί» μια γυναίκα. Δέσμιοι της εξωτερικής εμφάνισης των θηλυκών, οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου είναι «καταδικασμένοι» να «ερωτεύονται» με τρόπο κεραυνοβόλο, με την πρώτη ματιά
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα των Πανεπιστημίων του Άμστερνταμ και του Κεντ η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί στην επιθεώρηση Social Cognitive and Affective Neuroscience. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εν λόγω μελέτης, 20 άνδρες και 20 γυναίκες ανέλαβαν καθ’ υπόδειξη των επιστημόνων να φέρουν σε πέρας ορισμένα έργα. Εν συνεχεία και ενώ αυτοί εργάζονταν, οι επιστήμονες άρχισαν να τους παρουσιάζουν μια σειρά από φωτογραφίες του αντίθετου φύλου, άλλες από τις οποίες ήταν άσχημες κι άλλες εξαιρετικά ελκυστικές.
Στην πορεία, διαπιστώθηκε πως οι άνδρες, όταν έβλεπαν ένα όμορφο πρόσωπο, αφαιρούνταν πολύ πιο εύκολα από ό,τι οι γυναίκες οι οποίες αντιθέτως, στις αντίστοιχες περιπτώσεις, παρέμεναν ευλαβικά προσηλωμένες στο καθήκον τους. «Οι άνδρες προβαίνουν σε βιαστικές κρίσεις (πιο βιαστικές από όσο πιστεύαμε) και αποφασίζουν κατά πόσο θέλουν να κοιμηθούν με μία γυναίκα μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Μαρκ βαν Βουγκτ, εις εκ των επικεφαλής της έρευνας.
Προτού, ωστόσο, αρχίσουν όλοι (ή μάλλον, όλες) να καταγγέλλουν τους «ρηχούς» άνδρες που έχουν μόνο ένα πράγμα στο μυαλό τους, ο βαν Βουγκτ σπεύδει να δικαιολογήσει το ισχυρό φύλο τονίζοντας πως η στάση του αυτή απορρέει από το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης και συνδέεται με έννοιες όπως αυτές της γονιμότητας και της διαιώνισης του γένους (ένα ελκυστικό θηλυκό είναι και γόνιμο στα μάτια των ανδρών).
Οι γυναίκες αντιθέτως, από τη μεριά τους, φέρονται να αναζητούν κάποιον ο οποίος θα τους είναι πρωτίστως έμπιστος και αφοσιωμένος, χαρακτηριστικά για την εξακρίβωση των οποίων απαιτούνται όχι κεραυνοβόλα βλέμματα αλλά πολύωρες δοκιμασίες (με τον άνδρα να προσπαθεί να πείσει και την γυναίκα να δυσκολεύεται να πειστεί). Με αυτά και με αυτά, η επιστήμη ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που οι πίστες των λαϊκών νυχτερινών κέντρων γνώριζαν εδώ και χρόνια, πως «μια ματιά της μόνο φτάνει αεροπλάνο να σε κάνει».
ΣΚΑΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...