Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Μείωση ερωτικής επιθυμίας λόγω οικονομικής κρίσης


Το κραχ που βιώνουμε δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και κραχ στο σεξ και τις επιδόσεις των Ελλήνων ανδρών. Η μείωση της ερωτικής επιθυμίας, αλλά και η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών που καταγράφει μεγάλη μελέτη της εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών είναι μόνο η αρχή, καθώς οι διαπιστώσεις των επιστημόνων έχουν να κάνουν για πρώτη φορά και με την εμφάνιση δυσκολιών στο σεξ, οι οποίες στο παρελθόν ήταν σπάνιες.

Αυτές αποδίδονται στο γεγονός ότι έχει τραυματιστεί η συνολική ερωτική φαντασίωση των Ελλήνων ανδρών, λόγω της οικονομικής κρίσης. Σε ποσοστά προκύπτει ότι η αναστολή εκσπερμάτωσης έφθασε από το 4% στο 13% τους τελευταίους έξι μήνες.

Ο αυνανισμός λειτουργεί ως κύρια διέξοδος της οργασμικής ολοκλήρωσης για το 49% των ανδρών, ενώ αυτή «η καθημερινή ενασχόληση» αφορούσε μόνο το 26% τα προηγούμενα χρόνια.
Η εξήγηση των επιστημόνων για το γεγονός αυτό έχει να κάνει με την έντονη ενοχή προς τη σύζυγο, αλλά και το φόβο της απόδοσης σε μία κοινωνία η οποία βάλλεται από κάθε πλευρά, με αποτέλεσμα τα υλικά αγαθά, αλλά και οι απολαβές να μειώνονται συνεχώς.
Η έρευνα που έγινε σε ερωτηματολόγιο, το οποίο απάντησαν 1100 παντρεμένοι άνδρες ηλικίας 30 έως 45 ετών έδειξε καθαρά και τη μεγάλη τάση για απιστία, η οποία είναι ολοφάνερη κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Το 49% δηλώνουν ότι απατούν τις συζύγους τους από τους οποίους το 35% περιστασιακά και το 13% βρίσκονται σε μόνιμη εξωσυζυγική σχέση. Επίσης, αρκετοί είναι αυτοί που αναζητούν ικανοποίηση στον «πληρωμένο έρωτα».
Οι ειδικοί εκτιμούν αν στον έρωτα αντικατοπτρίζεται η κοινωνία, τότε τα συμπεράσματα της έρευνας είναι άκρως απογοητευτικά, επισημαίνει ο επικεφαλής αυτής της μελέτης, ουρολόγος-ανδρολόγος Κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος αποδίδει την απιστία στην αντίδραση του ατόμου σε μια θεσμοθετημένη, αλλά καταρρέουσα αξία, όπως είναι ο γάμος, ιδίως σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπου οι πιέσεις προς το ζευγάρι εντείνονται και πολλαπλασιάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...